Обходи вузлів

11.5.1 У великих залізничних вузлах треба передбачати можливість пропуску транзитних вантажних поїздів і кутових потоків без заходу на завантажені станції, для чого, в необхідних випадках треба проектувати залізничні обходи (див. рисунок 11.10) або кутові з'єднувальні колії. При необхідності треба передбачати пропуск транзитних пасажирських поїздів обходами і кутовими з'єднувальними коліями.

Допускається використання обходів для примикання під’їзних колій великих промислових підприємств і обслуговування міст-супутників, якщо при цьому забезпечується задана пропускна спроможність для транзитних перевезень. У місцях примикання під’їзних колій улаштовують роздільні пункти з необхідним колійним розвитком.

У вузлах, що обслуговують великі міста треба передбачати обхідні залізничні лінії для пропуску транзитних вантажних поїздів без заходу в місто. При техніко-економічних обґрунтуваннях варіант розвантаження вузла за рахунок спорудження обходу треба порівнювати з варіантом посилення існуючого внутрішньовузлового ходу, тилових і внутрішньовузлових станцій.

11.5.2 При проектуванні глибоких обходів залізничних вузлів необхідно враховувати можливість використовувати як обходи сусідні залізничні напрямки з наявними на них вузлами й станціями, а у випадках спорудження нових обходів треба передбачати їхнє продовження для створення нових ліній.

11.5.3 Залізничні обходи треба проектувати з урахуванням роботи сусідніх ділянок залізниць, станцій, вузлів і всієї експлуатаційної роботи напрямків, що примикають до вузла. При цьому основні елементи проектування обходів (керівний ухил, розміщення роздільних пунктів, локомотивне господарство, тощо) мають бути ув'язані з елементами тих залізниць, між якими проектується обхід.

11.5.4 Розміщення роздільних пунктів на залізничних обходах має відповідати заданій пропускній спроможності. При проектуванні обходів треба прагнути до найбільшого використання існуючих пристроїв; мають бути використані деповські пристрої тих залізниць, які перетинає й до яких примикає обхід.

Обходи, призначені для пропуску транзитних поїздів, при необхідності можуть мати на передвузлових станціях пристрої для екіпірування локомотивів, а також пристрої для технічного обслуговування вагонів, зміни й відпочинку бригад.

11.5.5 У пунктах відхилення обходів від основних напрямків проектують розв'язки перетинань у різних рівнях або в одному рівні (із устроем шлюзів або без них). Вибір типу розв'язки треба робити відповідно до п. 11.3 цього стандарту.

11.5.6 З'єднувальні колії, проектовані між окремими пов'язаними з вузлом лініями для пропуску кутових потоків мають мати довжину (разом з колійним розвитком на постах примикання), що забезпечує можливість зупинки поїзда найбільшої довжини без закриття руху по з'єднуваним напрямкам.

 

Додаток А

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 923;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.