Виділення вузлів

Вузли виділяють тими ж прийомами, що об'єкти, лише активним інструментом при цьому має бути не Pick (Вибір), а Shape (Форма). Для того, щоб виділити вузол, досить клацнути на нім покажчиком інструменту. Для того, щоб додати вузол до виділених (або вивести вузол з виділення), це клацання слід виконати при клавіші SHIFT, що натискує. При розтяганні рамки виділення довкола кривої після відпуску кнопки миші виявляться виділеними всі вузли, рамки, що опинилися усередині.

Для того, щоб перемістити виділення на початковий вузол кривої, натискуйте клавішу HOME, на кінцевий вузол - клавішу END. Натиснення клавіші TAB переміщає виділення до наступного вузла кривої, Shift+tab - до попереднього вузла.

Для виділення всіх вузлів кривій досить виділити будь-який з її вузлів, а потім натискувати клавіші Ctrl+shift+home.

Перетягання направляючих точок вузла

Поведінка сегментів, що входять і виходять з вузла лінії, визначається розташуванням направляючих крапок. Після виділення вузла на екрані стають видно направляючі крапки, що визначають поведінку обох суміжних з ним сегментів. Щоб змінити форму сегменту, не переміщаючи вузлів, досить перетягнути відповідні йому направляючі крапки покажчиком інструменту Shape (Форма).








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 629;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.