Вирівнювання вузлів

Вирівнюванням вузлів називається їх переміщення по горизонталі і вертикалі так, щоб вони розташувалися на одній горизонтальній або вертикальній прямій або повністю поєдналися. Вирівнювання можливе лише у тому випадку, коли виділено більш за один вузол, що належить кривою. Після виділення декількох вузлів клацніть кнопку Align Nodes (Вирівняти вузли) панелі атрибутів (див. мал. 14), і на екрані з'явиться діалогове вікно вирівнювання вузлів, представлене на мал. 15, а.


Мал. 15. Діалогове вікно вирівнювання

В діалоговому вікні є три прапорці, керівників режимами вирівнювання.

  • Align Horizontal (Вирівняти по горизонталі). При установці цього прапорця всі виділені вузли кривої переміщаються у вертикальному направленні до поєднання з горизонтальною лінією, проведеною через вузол, виділений останнім .
  • Align Vertical (Вирівняти по вертикалі). При установці цього прапорця всі виділені вузли кривої переміщаються в горизонтальному направленні до поєднання з вертикальною лінією, проведеною через вузол, виділений останнім .
  • Align Control Points (Вирівняти направляючі крапки). Встановити цей прапорець можна лише у тому випадку, коли виділено рівно два вузли кривої і одночасно встановлено два попередні прапорці. В результаті вирівнювання раніше виділений вузол переміщається до поєднання з другим вузлом, і його направляючі крапки також переміщаються до поєднання з направляючими крапками другого вузла.







Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 560;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.