Зонні станції і зупинні пункти

На зонних станціях приміських ділянок мають бути колії приймання й відправлення поїздів, що закінчують і починають свій рух на даній станції, а за необхідності - також колії для стоянки составів або моторвагонних секцій. При обертанні електропоїздів, дизель-поїздів і автомотрис колії стоянки рухомого складу можуть бути тупиковими. На коліях відстою зонних станцій мають бути пристрої для внутрішнього прибирання салонів приміських поїздів (вологого й сухого), пристрої для промивання туалетів і заправлення їх водою, а при наявності завдання - обмивальні установки.

На зонних станціях, в якості приймально-відправних колій для зонних поїздів, залежно від розмірів і характеру руху, треба передбачати окремі (зонні) колії двосторонньої спеціалізації, з врахуванням довжини поїздів, що обертаються. Головні колії, в якості зонних можуть використовуватися лише у виняткових випадках, при відповідному обґрунтуванні. На двоколійній ділянці зонні колії мають бути наскрізними і розташовуватися між головними коліями.

 

 

а - лінійна; б - вузлова; в, г - пересадкові з наявністю загальних пасажирських платформ метрополітену і залізниці; 1 - колії відстою моторвагонних складів; 2 - пішохідний тунель; 3 - колії метрополітену; варіанти укладання додаткових колій; ------------ підземні колії метрополітену; приміські поїзди «тихоходи»; приміські поїзди «скороходи»

 

Рисунок 9.5 -Схеми зонних станцій:

 

Для прийому-відправлення зонною станцією за годину до чотирьох приміських (моторвагонних) поїздів треба проектувати одну зонну колію, більше чотирьох поїздів - дві зонні колії.

Зонні станції проектуються стосовно схем, показаних на схемах а і б рисунка 9.5. У конкретних місцевих умовах можливе використання і інших схем, а також іншої спеціалізації головних колій у порівнянні з приведеною на схемах.

При обслуговуванні приміських поїздів з локомотивами на зонних станціях мають бути передбачені колії для їх стоянки.

Моторвагонні ремонтні підприємства можна розміщувати на головній пасажирській станції або на одній із зонних станцій головної ділянки. Розташування ремонтного підприємства має бути встановлене проектом з урахуванням місцевих умов.

Зонні станції можуть проектуватися як самостійні, так і переобладнуватися з проміжних або дільничних станцій, передбачаючи на них комплекс пристроїв, що забезпечують виконання основних технологічних операцій.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1744;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.