Селективне вимірювання з детектуванням на протонах

 

Далеку гетероядерну взаємодію можна також вивчати шляхом спостереження розщеплень протонних сигналів. Це дає істотне підвищення чутливості. Витончений різновид експерименту з детектуванням на протонах заснований на простій модифікації методу HSQC, який описаний нижче. Він може бути реалізований як фазочутливий експеримент із селекцією за допомогою ІГП або без неї (Рис. 6.16в). Неселективний 1Н(180о) імпульс під час періоду t1 тут замінюється селективним. Одночасно подається неселективний 13С(180о) імпульс, що наприкінці t1 індукує спінову луну, аналогічно до того, як це було описано вище для експерименту по селективному вимірюванню.

Крок перенесення поляризації, що має місце після t1, переносить намагніченість через протон-вуглецеву взаємодію через один зв'язок назад на протони для її подальшого детектування. У результаті отримуємо нормальний протонний спектр по f2 і nJCH-дублети по f1. Розщеплення, що спостерігаються в спектрі, (Рис.6.18) відповідають далекій ССВ вуглецю, що зв'язаний із селективно інвертованим протоном з сусідніми атомами водню.

6.6

 
 

Рис. 6.18.Селективний гетероядерний J-розділений спектр аденозину 6.6 з детектуванням на протонах. Протон H1' був селективно інвертований. Дублетні розщеплення по f1 відповідають далеким КССВ для C8 і C2'.

 

За даним методом далекі КССВ можна вимірювати тільки для протонованих атомів вуглецю. Крім того, протон, що інвертується, повинен мати сигнал, який відстоїть від інших на відстань, достатню для селективної інверсії.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.