Селективне вимірювання

 

Для спрощення тонкої структури сигналів у вимірі f1 можна селективно інвертувати намагніченості, що зв'язані тільки з одним протоном, уникнувши при цьому інвертування сателітів 13С. Для цього в стандартному методі «протонного щиглика» потрібно замість жорсткого імпульсу застосувати селективний імпульс 1Н(180о) (Рис. 7.4б). У цьому випадку рефокусуються і тому видаляються з виміру f1 КССВ всіх протонів, за винятком протона, для якого була проведена інверсія компонентів намагніченості. Тому у вимірі f1 залишається тільки один простий мультиплет (дублет, триплет або квартет), що пов'язаний з обраним протонним сигналом. Тому спіновий зв'язок між конкретними атомами вуглецю і водню може бути легко ідентифікованим. Цей підхід був використаний для визначення величин далеких гетероядерних КССВ місткового вуглецю в похідних сполуки 6.5. з метою встановлення стереохімії містка.

ендо екзо

6.5

 

 

Експеримент дозволив здійснити вибір між екзо- і ендо- продуктами. Оскільки ЯЕО не дає можливості вирішити це завдання, то висновки були зроблені на підставі порівняння КССВ для невідомих сполук з відповідними параметрами продуктів з відомою конфігурацією. На Рис.6.17. наведений фрагмент одного з таких спектрів.

 
 

Рис.6.17.Фрагмент селективного гетероядерного J-розділеного спектра сполуки 6.5. Далекі гетероядерні розщеплення для обраного протона проявляються як розщеплення по f1, значення яких показані зверху. Вертикальний зріз проведений через сигнал з хімічним зсувом 199 м.ч. Були зібрані 4K t2 точок даних для 32 t1-інкрементів при спектральній ширині 100 м.ч. і 14 Гц відповідно. Для обраного сигналу протона був використаний 180° гаусів імпульс тривалістю 100 мс. Кінцеве розділення по f1 після нуль-заповнення було 0.1 Гц/точка

 

 

Для таких вимірювань потрібно, щоб сигнал протона, який опромінюється, був відокремлений від інших сигналів. Якщо потрібно знайти nJCH для декількох протонів, то проводять відповідне число незалежних експериментів. Даний метод широко застосовується для аналізу спектрів полісахаридів. Часто для підвищення чутливості в послідовність включають фрагменти DEPT або INEPT.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 443;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.