Вимірювання далеких КССВ між протонами та вуглецем

В останні роки величини далеких КССВ між 1Н і 13С широко використовуються для встановлення конфігурації та конформації молекул. У принципі методи J-розділеної спектроскопії добре підходять для цієї мети, однак вимагають видалення зі спектру взаємодії через один зв'язок. Загальний підхід, що застосовується в описаних нижче імпульсних послідовностях, полягає у видаленні зі спектру малоінформативних констант 1JCH і відповідному зменшенні спектрального діапазону у вимірі f1. Оскільки 1JCH зазвичай є більшими за 125 Гц, а далекі КССВ є меншими за 10 Гц, то відповідне зменшення діапазону частот по f1 дозволяє набагато збільшити цифрове розділення і підвищити точність визначення малих КССВ без обробки великих масивів даних. Хоча наведене нижче обговорення є досить коротким, воно дозволяє висвітлити основні методики.

 

Рис. 6.16.Гетероядерна J-розділена послідовність для вимірювання далеких протон-вуглецевих констант розщеплення; (a) напівселективне вимірювання, (б) селективне і (в) селективне вимірювання зі спостереженням на протонах (див. текст).

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 658;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.