Оцінка удосконаленого організаційно-економічного механізму управління ефективністю діяльності підприємств споживчої кооперації України

Проведена діагностика функціонування організаційно-економічного механізму управління ефективністю діяльності підприємств роздрібної торгівлі споживчої кооперації України, оцінка можливостей реалізації бажаного сценарію його функціонування і розроблені на їх основі пропозиції дозволили сформувати та запропонувати організаційно-економічний механізм управління ефективністю діяльності зазначених підприємств, що відповідає всім необхідним умовам сучасного розвитку споживчої кооперації України (рис. 3.7).

Таким чином, запропонований механізм корінним чином відрізняється від діючого. По-перше, розширюються рівні управління ефективністю від магазину до облспоживспілки. По-друге, збільшується періодичність проведення розрахунків показників оцінки діяльності підприємств від тижня до року. По-третє, конкретизуються напрями управління ефективністю його діяльності. По-четверте, вводиться нова посада аналітика з ефективності торговельної діяльності на всіх рівнях управління з метою прискорення, поглиблення процесу управління ефективністю та надання можливості управлінському персоналу використати професійні навички для прийняття управлінських рішень з метою підвищення ефективності діяльності підприємств роздрібної торгівлі.

За попередніми розрахунками, сукупність наведених елементів механізму є оптимальною для досягнення відповідності фактичного стану підприємств заданим параметрам. Проте для остаточного висновку необхідна оцінка запропонованого механізму (рис. 3.7), яка буде проведена за вже відомою методикою, що використовувалася для проведення діагностики діючого організаційно-економічного механізму управління ефективністю діяльності підприємств роздрібної торгівлі споживчої кооперації України та пошукуі оцінки можливостей його удосконалення.

Алгоритм дослідження представлений кількома узагальненими етапами.

Етап 1. Визначення впливу напрямів управління ефективністю діяльності на фокус ієрархії – забезпечення цілеспрямованого оперативного регулювання діяльності за напрямами управління ефективністю для відповідності фактичного стану підприємств заданим параметрам (табл. 3.1).

 


       
 
   
 

 


Рис. 3.7. Ієрархія оцінки змін організаційно-економічного механізму управління ефективністю
діяльності підприємств роздрібної торгівлі споживчої кооперації України


Таблиця 3.1








Дата добавления: 2015-08-08; просмотров: 679;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.