Редагування форм

Викликати форму в проектному поданні можна клацанням миші на кнопці Конструктор (на вкладці Формы вікна бази даних). Саме в такому представленні в форми можна добавляти нові елементи керування формою; вносити зміни, що стосуються розташування полів та написів, розмірів вікон і т.д. Для вставки елементів керування використовується спеціальна панель елементів ( рис. 9.6 ).

При необхідності зміни розмірів окремих елементів форми потрібно виділити потрібний елемент клацанням миші на ньому. На рамці, що обмежує елемент, з'являться чорні прямокутники, "схопивши" за які можна за допомогою миші змінювати роз­міри. Для зміни положення всього еле­мента керування слід виділити його і переміщенням миші домогтися того, щоб курсор прийняв вид розкритої руки. Після цього необхідно натиснути ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, переміщати елемент керування в потрібне місце. Для внесення змін у текст підпису поля необхідно клацнути мишею в потрібному місці для появи тексто­вого курсору, а далі використову­вати звичайні при­йоми реда­гу­ван­ня. Відзначи­мо також, що в режимі Конструктор на панелі інстру­ментів з'являється спеціальна кноп­ка Автофор­мат, а в підміню пунк­ту Формат - однойменна коман­да. Відпрацю­вання цієї ко­манди ( або натис­кання кнопки) призводить до появи діалогового вікна, у якому можна вибрати один із запропо­но­ва­них варіантів стилю оформлення форми. При цьому можна клацну­ти мишею на кнопці Параметры і вибрати атрибути (Шрифт, Цвет, Границы), стосовно яких обраний стиль не застосовується.








Дата добавления: 2015-08-08; просмотров: 539;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.