Інші види запитів

 

Запит за зразком (Запрос на выборку) має жорстко задані умови (Посада="інженер" or "технолог" та інші). Оперативно змінити їх важко. Враховуючи це, в Access передбачено спеціальний запит на вибірку - "запит із параметром". При створенні такого запиту умова відбору в вікні конструктора запиту розпочинається зі службового слова (команди) Like ,за яким в прямокутних дужках записується текст звернення до користувача, наприклад:

Like [Введіть назву Виробника]

Після запуску на виконання створеного таким чином запиту на екран виводиться вікно "Введите значение параметра", в якому відображається текст «Введіть назву Виробника» і є поле, в яке можна ввести одне з можливих значень параметра як конкретну умову відбору при даному зверненні до запиту.

Крім полів, вибраних із таблиць, у нижній частині вікна запиту на вибірку можуть формуватися поля, що можуть бути визначені за значенням інших полів таблиць (розрахункові поля), та підсумкові поля з результатами групових операцій.

Для формування розрахункових полів використовують арифметичні вирази і вбудовані функції. Вираз уводять до порожньої комірки рядка "Поле" вільного стовпця бланка запиту. Після імені поля записують вираз, який відокремлюють від імені двокрапкою (:). Наприклад, до підсумкової таблиці слід включити поле, в якому необхідно підрахувати вартість кожного виду товару, якщо відомі ціна одиниці товару та кількість одиниць. В цьому випадку поле, що визначається, матиме такий вигляд:

Вартість : [Ціна] * [Кількість]








Дата добавления: 2015-08-08; просмотров: 614;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.