Редагування

Під редагуванням прийнято розуміти зміну набраного тексту, що забезпечує видалення, додавання, переміщення текстових масивів. Найпростіші операції редагування виконують за допомогою клавіш Delete і Backspace. У будь-якому текстовому редакторі реалізовані також наступні можливості:

· розбивка рядка на два (натисканням у будь-якому місці Enter);

· з'єднання двох рядків в одну (наприкінці рядка Delete);

· видалення рядка (після виділення Delete);

· вставка порожнього рядка (натисканням наприкінці рядка Enter).

Також мається можливість роботи з частинами (фрагментами) тексту, що попередньо певним чином виділяються. Основними операціями над виділеними частинами тексту є:

· видалення частини (фрагмента) тексту;

· переміщення фрагмента з тексту в спеціальний буфер (кишеня);

· переміщення фрагмента тексту в інше місце документа.

Редагування в багатьох текстових процесорах включає також контекстний пошук і заміну. Контекстний пошук — це автоматичний пошук у документі заданого слова або заданої фрази. Після завершення пошуку курсор встановлюється в рядок, що містить задане слово (або фразу).

Контекстна заміна — це заміна в документі зазначеного слова (фрази) на нове задане слово (фразу). При цьому, можна автоматично заміняти в документі усі входження зазначених слів (фраз) від початку і до кінця тексту і вибірково, по розсуду користувача.

 








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.