Збереження документа

Збереження в одному з різноманітних існуючих форматів є завершальною стадією основної роботи по підготовці текстового документа.Формат файлу визначає спосіб збереження тексту у файлі. Найпростіший формат містить тільки символи (їхні числові коди), інші ж формати містять додаткові керуючі числові коди, що підтримують форматування тексту.

Збереження - обов'язковий і досить відповідальний етап незважаючи на всю його удавану простоту, тому що безглуздо виконувати яку-небудь роботу, не подбавши про правильну схоронність результату. Вибір формату документа, що зберігається, залежить від того, де і як має бути далі з ним працювати. Насправді, найбільші проблеми виникають при відкритті документа, особливо на іншій платформі: раптом виявляється, що пропало усе форматування, зникли малюнки, текст що нечитається і т.ін. Для того щоб максимально забезпечити себе або ділового партнера, від можливих безладь, і намагаються зберігати документ у найбільш підходящому форматі. При цьому варто враховувати, що, по-перше, може виникнути необхідність роботи з ним в інших додатках, не в тих, котрі передбачалися споконвічно. По-друге, різними текстовими процесорами підтримуються різні формати, і не завжди вони сумісні.

Існують універсальні формати текстових файлів, що можуть бути прочитані більшістю програм-редакторів, і оригінальні формати, що використовують окремі текстові редактори. Для перетворення текстового файлу з одного формату в іншій використовуються спеціальні програми - конвертори. Так, наприклад, у MS Word передбачені убудовані конвертори у свій внутрішній формат DOC, що ми підключаються при інсталяції. Тоді при завершенні роботи з документом Word пропонує різні розширення для його збереження.

Розглянемо основні особливості найбільше часто уживаних форматів.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 484;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.