Вплив операції кесарева розтину на плід.

Кесарів розтин для плода є більш щадним методом, ніж інші акушерські операції. Разом з тим цей метод містить в собі певний ризик для здоров'я плода і новонародженого. Перинатальна смертність при кесарському розтині становить до 3%. Залишається високим рівень захворюваності новонароджених. Висока захворюваність і смертність новонароджених в значній мірі залежить від патології, яка виявилась показанням до операції.

Факторами ризику для плода, які зумовлені операцією, є: знеболення із застосуванням сильнодіючих нейролептичних засобів, швидкий процес переходу плода від внутрішньоутробного існування до позаутробного (тобто, відсутність пологів як перехідного періоду), недоліки в техніці операції.

Шляхом подолання цих факторів є розробка нових методів анестезії при кесаревім розтині, удосконалення техніки операції, проведення операції не раніше 3 годин регулярної родової діяльності (при відсутності показань до термінового закінчення пологів). Діти, народжені шляхом операції кесарева розтину, потребують особливої уваги анестезіолога та неонатолога.

Акушерські щипці. Вакуум-екстракція плода.

На практичному занятті треба розглянути історію створення акушерських щипців та вакуум-екстрактора, детально розібрати будову щипців. Вивчивши показання, протипоказання та умови для накладання акушерських щипців та вакуум-екстракції плода, необхідно детально розглянути техніку накладання вихідних акушерських щипців. Кожний студент повинен виконати і опрацювати зазначену операцію на фантомі.

Звертають увагу студентів на те, що зараз операція вакуум-екстракції плода використовується дуже рідко, бо віддалені наслідки для плода несприятливі. Здебільшого операція вакуум-екстракції плода виконується за показаннями з боку матері (слабкість пологової діяльності, ендометрит в пологах) за відсутності умов для операції акушерських щипців або кесарева розтину. При використанні сучасних моделей вакуум-екстракторів операція виконується з успіхом.








Дата добавления: 2015-07-06; просмотров: 681;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.