ЩІЛЬНІСТЬ РУХУ ПОТОКУ АВТОМОБІЛІВ.

Рух потоку автомобілів характеризується трьома основними показниками: інтенсивність руху , швидкість та щільність . Щільність визначається кількістю автомобілів на одиницю довжини дороги (зазвичай на 1 км).

Ці три показники пов’язані між собою залежністю .

Величина щільності неперервно змінюється вздовж дороги. Це виражається в появі окремих груп автомобілів внаслідок обмеження обгонів. При цьому можна говорити про миттєву величину щільності, яка визначається за величиною миттєвої швидкості та інтенсивності руху. Як правило, підвищеною щільністю характеризуються ділянки доріг, на яких кількість автомобілів, що прибувають за одиницю часу, перевищує кількість автомобілів, що виходять з ділянки за це й же проміжок часу.

Вивчення характеру зміни щільності руху проводилось на підйомі, що має ухил 60‰ та протяжність 350 м, при інтенсивності 150 і 400 авто/год (рис. 7.1).

Рис.7.1. Зміна щільності потоку вздовж підйому та спуску: а – поздовжній профіль; б – щільність при інтенсивності руху 150 авто/год; в – щільність при інтенсивності руху 400 авто/год.

При інтенсивності руху 150 авто/год та наявності в потоці 15% автомобілів, що повільно рухаються, щільність збільшується плавно і досягає максимуму на вершині підйому.

У населених пунктах максимальна щільність виникає через 150-200 м після входу в населений пункт (рис.7.2).

Рис. 7.2. Зміна щільності при наявності населеного пункту

(інтенсивність руху 240 авто/год).

 








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 1363;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.