Населені пункти.

Вплив населених пунктів на режим руху потоку автомобілів викликаний тим, що швидкість руху потоку автомобілів у населеному пункті значно нижча, ніж на перегонах між ними. Змінюється також характер руху – частіше здійснюються різноманітні маневри, відчутний вплив місцевого транспорту тощо. Наслідком цього спостерігається деяке підвищення щільності потоку і змінюється характер розподілу інтервалів між автомобілями. Вплив населених пунктів на розподіл інтервалів у потоці автомобілів значно менший ніж на ділянках підйомів, оскільки обмеження швидкості розповсюджується на всі автомобілі потоку і, як правило, допустима швидкість руху менша або рівна швидкості автомобілів, що рухаються повільно.

Щільність потоку починає змінюватися за 250-300 м до населеного пункту і досягає найбільшої величини через 150-200 м після початку обмеження швидкості. Після досягнення максимальної величини щільність потоку залишається постійною напротязі всього населеного пункту (рис. 9.4).

Рис. 9.4. Вплив складу руху на розподіл автомобілів у потоці після населеного пункту на різних відстанях.

Якщо довжина ділянки дороги, на якому обмежено введення швидкості, менше 150-200 м, то в цьому випадку щільність потоку в кінці ділянки обмеження на 12-15% вища, ніж на ділянках доріг з обмеженням швидкості напротязі більше 200 м.

Зміна щільності потоку пов’язана з перерозподілом інтервалів між автомобілями в потоці. У населених пунктах це проявляється у збільшенні кількості середніх інтервалів між автомобілями ( с) за рахунок малих ( с) та великих інтервалів ( с).

Після населеного пункту спостерігається розущільнення потоку, що приводить до зміни розподілу інтервалів між автомобілями. Через 700-800 м після населеного пункту характер розподілу інтервалів потоку стабілізується (див. рис. 9.4). Величина цієї відстані суттєво залежить від складу потоку автомобілів.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 659;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.