Інтервали між автомобілями, що рухаються один за одним.

Встановлення закономірностей змін інтервалів між автомобілями дуже важливе для вирішення цілого ряду практичних задач: визначення пропускної здатності перетинів в одному і різних рівнях; визначення пропускної здатності зон переплетення транспортних потоків; проектування автомобільних стоянок; оцінки втрат часу автомобілями на окремих ділянках доріг; проектування пішохідних переходів; розрахунок циклів і тривалості сигналів світлофорів.

Інтервали між автомобілями можуть вимірюватися або в метрах (відстань між автомобілями), або в секундах (інтервал часу). В даному розділі описуються результати вимірювань інтервалів часу на двохсмугових дорогах.

На горизонтальних ділянках доріг основний вплив на розподіл інтервалів здійснюють інтенсивність і склад руху. Збільшення інтенсивності руху викликає різке збільшення кількості інтервалів тривалістю менше 4,0 с (рис.6.3).

 

Показником можливості виконання обгонів при даному стані потоку є кількість інтервалів більше 7 с. Зі зміною інтенсивності від N=140 авт/год до N=700 авт/год їх кількість зменшується в 2 рази.

З розгляду кумулятивних кривих бачимо, що із зростанням інтенсивності руху їх кривизна збільшується. Це свідчить про появу більшої кількості автомобілів, що рухаються в групах.

Для вияснення впливу складу руху на розподіл інтервалів було проведено порівняння частот появи різних по величині інтервалів при наявності в потоці 20 і 80% легкових автомобілів (рис.6.4). Як видно з рис.6.4, найбільше відхилення спостерігається в області інтервалів менше 3,0 с. Збільшення кількості легкових автомобілів в потоці призводить до зменшення інтервалів тривалістю менше 4 с.

 








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 1071;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.