Майстер створення форми

Типовий макет форми може бути отриманий за допомогою майстра Access. Для одержання однотабличної форми, що відповідає вимогам користувача, зазвичай спочатку використовують Мастер форм чи команду Автоформа. Отриману такий чином форму далі можна доробити засобами конструктора форм.

Для створення форми за допомогою майстра, у вікні База даних треба вибрати вкладинку Форми, у робочому полі цього об’єкта натиснути кнопку Создатьта у вікні Новая формавибрати режим Мастер форм. Крім цього режиму, найпростіша форма на основі тільки однієї таблиці може бути створена вибором одного з режимів: Автоформа: в столбец, Автоформа: ленточная, Автоформа: табличная. Форма в столбец є однозаписевою, табличная і ленточная форми є багатозаписевими і розміщують усі поля одного запису в одному рядку.

Мастер форм може створювати форму для однієї чи для декількох взаємозалежних таблиць. Майстер дозволяє користувачу задати, які поля включати у форму, і вибрати стиль її оформлення. Команди Автоформа: в столбец, Автоформа: ленточная і Автоформа: табличная створюють для заданої таблиці форми, що відрізняються від форм, створюваних майстром, тим, що включають усі поля таблиці і не дають можливості вибору стилю оформлення. Ці команди, не вступаючи у діалог з користувачем і не відображаючи форми в режимі конструктора, виводять її на екран у режимі форми, тобто заповнену значеннями з таблиці. Зазначимо, що таблиця, для якої будується автоформа, вибирається попередньо у вікні Нова форма.

Форма, створена майстром, як і форма, створена будь-якою командою АвтоФорма, може бути відредагована відповідно до вимог користувача. Редагування виконується в режимі конструктора форм.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 741;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.