В огляді... 1. Багато хто вважає, що МСК є кращим показником адаптаційних реакцій на тренування

1. Багато хто вважає, що МСК є кращим показником адаптаційних реакцій на тренування. Однак тест з використанням МСК є дуже непрактичним, до того ж він не дозволяє визначити адаптаційні реакції на тренування м'язової системи.

2. Багаторазові вимірювання рівнів лактату крові під час циклу фізичного навантаження з інтенсивністю, що збільшується, у якості тесту оцінки прогресу спортсменів також є непрактичними.

3. Серед численних методів, використовуваних для оцінки адаптаційних реакцій на тренування, очевидно, найпростішим і доступнішим є метод, що передбачає порівняння показників лактату крові, визначених у різні періоди підготовки, після виконання фізичного навантаження з заданою швидкістю.

Однак навіть цей простий тест не дає відповіді на багато питань щодо того, що ж насправді відбувається в організмі спортсмена у відповідь на тренувальний стимул.

 

У цій частині ми розглянули питання енергозабезпечення м'язової діяльності. У розділі 4 вивчили основні процеси енергозабезпечення організму. У розділі 5 з'ясували, яку роль відіграє ендокринна система. І насамкінець, у цьому розділі розглянули адаптаційні реакції м'язової системи, а також зміни у системах енергозабезпечення внаслідок тренування анаеробної та аеробної спрямованості й те, як ці тренування сприяють поліпшенню спортивних результатів.

Наступна частина присвячена киснетранспортній системі організму. У розділі 7 ми розглянемо функції серцево-судинної системи та її роль у переміщенні кисню, енергії, поживних речовин та гормонів по організму.









Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 645;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.