В огляді... 1. Стомлення може виникати внаслідок вичерпання запасів КФ або глікогену

1. Стомлення може виникати внаслідок вичерпання запасів КФ або глікогену. У будь-якому випадку порушується утворення АТФ.

2. Дуже часто у виникненні стомлення «звинувачують» молочну кислоту. Дійсно, утворення молочною кислотою Н+ веде до виникнення стомлення. Акумуляція Н+ знижує м'язовий рН, що порушує клітинні процеси утворення енергії та скорочення м'язів.

3. Виникнення деяких форм стомлення може зумовлюватися порушенням передачі нервових імпульсів, в основі котрого можуть бути різні механізми.

4. ЦНС також може викликати виникнення стомлення, котре, можливо, відіграє захисну роль. Стомлення, котрого зазнають, як правило, передує фізіологічному стомленню; стомлені спортсмени можуть продовжувати виконання вправи після психологічної підтримки.

 

У попередніх розділах ми розглянули сумісні дії м'язової та нервової систем, що забезпечують рух. У цьому розділі ми обговорили метаболічні процеси. Розглянули, як зберігається енергія у вигляді АТФ, як її утворення та наявність впливають на виконання м'язової діяльності. Ми дізналися, що метаболічні потреби значно змінюються. У наступному розділі ми вивчимо управління метаболічними процесами, розглянувши функції ендокринної системи.









Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 568;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.