Властивості інформації

Властивості інформації:

Достовірність і повнота, цінність і актуальність, ясність і зрозумілість. Мови.

Інформація достовірна, якщо вона відображає реальний стан речей. Повна, якщо її достатньо для прийняття рішень. Цінність інформації залежить від того, які задачі можна вирішувати за її допомогою. Актуальність важливо мати при роботі в постійно змінних умовах.

Так як із-за многозначності понять інформації, дуже важко дати чітке визначення, то розглядають по крайній мірі чотири різних підходи до даного поняття. В першому “звичайному” підході, слово інформація застосовується як синонім інтуїтивно зрозумілих слів: відомості, значення, повідомлення, обізнаність. У другому “кібернетичному” підході поняття інформація широко використовується в системі управляючого сигналу, який передається по лініям зв’язку (1.0). У “філософському” розумінні інформація тісно зв’язана з такими поняттями як взаємодія, відображення. В “ймовірному”підході під інформацією розуміють не будь-яке повідомлення, а тільки таке, яке зменшує невизначеність знань про якусь подію у отримувача інформації.

Під економічною інформацією розуміють інформацію, яка характеризує виробничі відносини у суспільстві. До економічної інформації відносять відомості, які циркулюють в економічній системі, про процеси виробництва, матеріальних ресурсах, процесах управління виробництвом, фінансових процесах, а також відомості економічного характера, якими обмінюються різні системи управління.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 738;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.019 сек.