Функції виконавчих органів в АТ

Здійснюють оперативний менеджмент та виконують рішення зборів у поточній діяльності. В Україні виконавчим органом АТ є правління (рада директорів) або інший орган, передбачений статутом. З 2004 року діє норма щодо колегіальності, або одноособовості виконавчого органу в АТ.

У виконавчих органах можуть бути особи, які не є акціонерами, а перебувають з товариством у трудових відносинах. Виконавчий орган може обиратися не тільки зборами, а й призначатись наглядовою радою.

Правління вирішує всі питання, крім тих, що належать до компетенції загальних зборів і наглядової ради АТ. Загальні збори можуть ухвалити рішення про передачу частини належних їм прав до компетенції правління. Тому конкретні повноваження і обов'язки правління є надзвичайно важливим розділом статуту та внутрішньо корпоративних документів кожного АТ.

Правління підзвітне загальним зборам акціонерів і наглядовій раді. Кількісний склад правління залежить від масштабів АТ, обсягів виробництва, окреслених вищими органами завдань. В Україні найчастіше правління складається з 3-7 осіб, хоча буває й інший кількісний склад.

Як правило, правління є колегіальним органом (хоча не виключене одноособове), що приймає рішення голосуванням, але його роботою керує голова правління, який призначається, або обирається відповідно до статуту АТ. Голова правління має право без довіреності здійснювати дії від імені товариства.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 488;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.