Ревізійні органи. Аудиторська перевірка

Головна функція ревізійної комісії полягає у здійсненні контролю за фінансово-господарською діяльністю правління АТ.

До складу ревізійної комісії мають входити тільки акціонери цього АТ. Членами ревізійної комісії не можуть бути члени наглядової ради, правління, інші посадові особи.

Порядок діяльності ревізійної комісії та її кількісний склад (в середньому 3 чоловіка) затверджуються загальними зборами акціонерів.

Перевірки фінансово-господарської діяльності правління проводіться ревізійною комісією за дорученням загальних зборів, наглядової ради, з власної ініціативи або на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності більше ніж 10% голосів. Періодичність перевірок може бути чітко визначена в статуті, і тоді комісія виконує цю вимогу, незважаючи на те, чи були такі доручення з боку органів управління.

Як правило ревізійна комісія доповідає про результати перевірок загальним зборам АТ. Для підвищення ролі ревізійної комісії її членам надана можливість брати участь у засіданнях правління з правом дорадчого голосу.

Аудиторська перевіркаяк обов'язкова встановлена Цивільним кодексом України для відкритих АТ. Такі товариства повинні для перевірки та підтвердження правильності річної фінансової звітності щорічно залучати аудитора, не пов'язаного майновими інтересами з товариством чи з його учасниками. Така перевірка може бути проведена на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності не менше ніж 10% голосів. Витрати, пов'язані з проведенням такої перевірки, покладаються на осіб, на вимогу яких проводиться аудиторська перевірка.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 504;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.