ПЕРЕВІРКА НАЯВНОСТІ ДОКУМЕНТІВ З ГРИФОМ СЕКРЕТНОСТІ

Одним із важливих заходів забезпечення надійності зберігання документів з грифом секретності, закриття можливих каналів витоку секретної інформації і своєчасне виявлення недоліків є регулярні перевірки наявності матеріальних носіїв секретної інформації, щоденний контроль за станом їх обліку та переміщення.

Перевірка матеріальних носіїв секретної інформації - це встановлення факту наявності матеріальних носіїв секретної інформації, правильності виконання операцій з матеріальними носіями секретної інформації та їх обґрунтування.

Працівники РСО, їх уповноважені проводять три види регулярних перевірок наявності усіх вхідних, підготовлених документів, що мають ступені секретності “цілком таємно” та “таємно”, облікованих за період, що перевіряється, не підшитих до справ чи неукомплектованих в окремі папки:

щоденні;

щоквартальні;

річні.

Поряд з обов’язковими перевірками матеріальних носіїв секретної інформації проводяться позапланові перевірки:

при заміні начальника РСО;

при заміні співробітника, відповідального за режим секретності або організацію захисту секретної інформації.

Позапланові перевірки можуть бути проведені у випадках евакуації документів, стихійного лиха, аварійних ситуацій, при порушенні печаток (пломб) на сховищах і в інших ситуаціях, що викликають сумнів у схоронності матеріальних носіїв секретної інформації.

Перевірка стану режиму секретності та секретного діловодства в підвідомчих їх установах проводиться не рідше як один раз на рік у присутності виконавців, а у випадку їх відсутності – у присутності начальника підрозділу або його заступника згідно з інструкцією.

Наприклад:

ЗАТВЕРДЖУЮ Найменування посади керівника установи (Підпис) Ластик В. І. Дата







Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 3017;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.