Правила техніки безпеки при фарбувальних роботах.

До фарбування суднових приміщень допускаються обличчя, що засвоїли безпечні прийоми і методи роботи і не мають по стані здоров'я протипоказань до контактів з фарбами, лаками, розчинниками й іншими матеріалами, що виділяють шкідливі речовини.

До початку фарбувальних робіт необхідно перевірити надійність застосовуваних лісів, підвісок, індивідуальних захисних засобів, а також намітити шляху для можливої евакуації людей у випадку виникнення аварійної ситуації. При виборі барвників необхідно віддавати перевага найменш токсичним і пожежобезпечним. Забороняється застосування фарб і лаків без наявності паспортів і сертифікатів на них, а також інструкцій з їхнього використання. Працювати з фарбами, що містять шкідливі речовини, а також очищати іржу і стару фарбу необхідно в спецодязі з застосуванням респіраторів і окулярів. Не можна застосовувати металеві предмети для шкрябання для перемішування алюмінієвої пудри.

Плоти, застосовувані при фарбуванні корпуса судна, повинні бути обладнані швартовними і рятувальними засобами, а також леєрними огородженнями.

Внутрішні приміщення, у яких відбуваються малярні роботи з застосуванням вогненебезпечних і шкідливих-діючих речовин (нітрофарби, уйат-спірит і т.д.), треба посилено вентилювати. При необхідності працюючі в цих приміщеннях повинні надягти шлангові протигази з примусовою подачею повітря.

Якщо при фарбуванні застосовуються вогненебезпечні матеріали, то для освітлення приміщень необхідно використовувати акумуляторні ліхтарі. Час безупинної роботи в закритих приміщеннях не повинен перевищувати 1 годину. Після цього необхідний відпочинок на свіжому повітрі тривалістю 10 хвилин.

Розігрівати нітрофарби й інші вогненебезпечні матеріали дозволяється тільки гарячою водою. Категорично забороняється розігрівати їх на камбузних плитах, багаттях і т.д. Після проведення малярських робіт необхідно добре просушити і провентилювати приміщення і тільки після цього вселяти в них людей.









Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 1037;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.