Поняття і цілі підприємницької діяльності.

Підприємницька діяльність в будівництві – це ініціативна форма діяльності окремих громадян, груп, підприємств, будівельних організацій, їх об’єднань по виробництву та реалізації продукції, робіт і послуг, у яких відчувається найбільш гостра потреба. Підприємство спрямовано на отримання прибутку.

Нині в Україні є близько 160 тис. Індивідуальних підприємств, які займаються будівництвом котеджів, дачних будинків, виконують ремонтно-будівельні роботи.

Головний зміст підприємництва у сфері будівництва – це виявлення та формування попиту на будівельну продукцію (виконану роботу, надані послуги) та задоволення його завдяки будівництву і продажу будівельної продукції.

Дії підприємця на ринку: організовує будівництво нових типів котеджів, нових видів ремонту квартир, офісів, нових видів технологій, нових видів послуг і нових ринків, налагоджує ефективні комерційні зв’язки, пускає в оборот чужий каптал, отримує з цього прибуток для себе.

Власник на ринку – фігура пасивна: підприємець, навпаки, активний агент ринку, який формує та розвиває виробництво, встановлює ринкові зв’язки.

Не кожен суб’єкт ринку, і навіть бізнесмен, може бути повністю названий підприємцем. Таким не можна вважати рантьє, який віддає капітал банку під проценти, або власника фірми, яка щороку виробляє один і той же товар, надає одні й ті ж послуги. Ці суб’єкти здійснюють не підприємницькі, а репродуктивні функції. Але в повсякденному житті часто називають підприємцями всіх, хто зайнятий бізнесом.

У суворому розумінні підприємцями є тільки ділові люди, поведінка яких на ринку відрізняється пошуковим характером. Тобто підприємницька діяльність – це пошук нового, організація роботи персоналу, освоєння нових ринків, перехід до виробництва нових типів будівельної продукції, нових послуг.

Найважливіші цілі підприємця – виробництво товарів і послуг, доход, престиж, розвиток бізнесу.

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 554;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.