Відновлення працездатності агрегатів систем літальних апаратів.

7.1. Загальні питання відновлення працездатності агрегатів систем літальних апаратів

Сучасний літальний апарат забезпечений великим числом різного роду агрегатів, які відносяться до тієї чи іншої системи і виконують відповідні функції. Це агрегати гідравлічної і повітряної, паливної і масляної систем, висотного обладнання та ін.

Агрегати надходять в ремонт разом з двигуном або літаком, а також окремо, якщо вони з якоїсь причини знімаються з двигуна або літака. На агрегат, що надійшов в ремонт окремо, повинен бути акт про причину дострокового зняття з двигуна або літака.

В умовах авіаремонтного виробництва зняті агрегати з літака або двигуна надходять на ділянку або в цех по ремонту агрегатів. Часто надійшов у ремонт агрегат перед розбиранням піддається випробуванню. Попереднє випробування агрегату має на меті виявити дефекти агрегату і тим самим полегшити визначення його технічного стану. Дійсно, деякі дефекти легше виявити при випробуванні, ніж при подальшій перевірці його деталей. Наприклад, такий дефект, як негерметичність з'єднань, може бути виявлено тільки при випробуванні.

При великій програмі ремонту, можлива організація потокової лінії ремонту агрегатів. При цьому потокові лінії можуть розділятися і спеціалізуватися по ремонту однотипних або близьких по конструктивному виконанню агрегатів, наприклад: паливних насосів, агрегатів маслосистеми, в тому числі фільтрів і воздухоотделітеля, командно-паливних агрегатів (для ТВД) і паливних насосів регуляторів (для ТРД), гідропідсилювачів і силових циліндрів, кранів і клапанів. Кожну таку лінію будують по закінченому циклу. Вона включає в себе: дефектацію, комплектування в ремонт, ремонт, комплектування в збірку і загальну складання а-регатів. Робочі місця, на яких виконують зазначені технологічні процеси, розташовані послідовно в одному потоці. Зазвичай на лінії працюють дефектовщика, комолектувальники, слюсарі-ремонтники і слюсарі-складальники. Від них потрібне виконання якоїсь однієї частини технологічного процесу для будь-якої конструкції агрегату. Спеціалізація при ремонті агрегатів підвищує якість ремонту і продуктивність праці і дає можливість ремонтувати на одній лінії до 10—15 типів агрегатів.

При організації потокових ліній ремонту агрегатів розбирання, промивання і випробування зібраних агрегатів після ремонту виробляють на окремих ділянках. Це пояснюється тим, що ці процеси вимагають спеціальних приміщень і специфічного обладнання. Практика показує, що така організація ремонту економічно найбільш ефективна і забезпечує високу якість ремонту,

 








Дата добавления: 2015-06-10; просмотров: 750;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.