Особливості ремонту агрегатів відцентрового типу

Роботу наливної системи літаків та авіаційних двигунів забезпечують насоси відцентрового типу. Вони встановлюються в лініях підкачування та перекачування палива в системі. В залежності від призначення відцентрові агрегати мають різне конструктивне виконання. Однотипність цих агрегатів заключається в тому, що привід крильчатки, яка створює тиск рідини є від електродвигуна. Тому ремонт агрегатів відцентрового типу поділяється на дві частини: ремонт механічної та електричної частини.

Характерними дефектами механічної частини насосів є корозійне пошкодження крильчатки та інших деталей, порушення герметичності, зношення робочих поверхонь регулювальних шайб та штоків, пошкодження різі штуцерів.

Перераховані дефекти усуваються у відповідності до технології відновлення існуючими методами.

Дефекти електричної частини насосів усуваються у відповідних цехах та на дільницях ремонту електроагрегатів.

Окрему групу відцентрових агрегатів складають так звані коловратні насоси типу БНК. Ці насоси використовують в системах перекачування палива. Характерними дефектами цих агрегатів є: рідинна корозія деталей качаючого вузла та зношування робочих поверхонь, зношування поверхонь підп’ятників ротора качаючого вузла, порушення герметичності редукційного клапана.

Дефекація деталей агрегатів проводиться зовнішнім оглядом, використанням технічних засобів вимірювання та неруйнівних методів контролю. Відновлення деталей проводиться у відповідності до діючих технологій. Деталі, які мають недопустимі дефекти, заміняються новими. Незалежно від стану, при відновленні агрегатів, замінюють новими манжети, мембрани, прокладки та відновлюються лакофарбові покриття.

 








Дата добавления: 2015-06-10; просмотров: 493;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.