Визначення кількості запасних частин для експлуатаційного ремонту земснаряду

 

Поточний ремонт земснаряду виконується у період зимового застою, комплексною бригадою земснаряда із застосуванням агрегатного методу. При необхідності залучають фахівців з ремонту та налагодження електрообладнання і апаратури.

Визначаємо потрібність у матеріальних ресурсах на експлуатаційні ремонти :

де - норма витрати запасних частин і матеріалів на 1 млн., роботи земснаряду, штук;

- кількість млн. м3 роботи, що планують на рік, млн.м3 =0,5 млн.м3;

n – кількість однакових грунтових насосів на земснарядах і перекачувальних станціях =1, штук;

Кгр – коефіцієнт впливу грунту = 1,3.

Розрахунки заносимо у табличну форму (таблиця 2.7)

 

Таблиця 2.7 – Витрати матеріалів для проведення ремонтів

Найменування деталей і матеріалів, штук Норма 1 млн. м3 роботи Н1 , штук Пер 1 n Кгр
Робоче колесо 37,44
Броньований вкладиш 1,4 8,73
Броньований диск всмоктувальної сторони 2,5 15,6
Броньований диск напірної сторони 24,96
Ущільнювальне кільце 18,72
Кришка всмоктувальної сторони 37,44
Кришка напірної сторони 24,96
Кільце сальника 6,24

 

2.5 Складання річного плану технічного обслуговування та ремонту земснаряду

Для обладнання гідромеханізації характерно гідроабразивне, механічне та кавітаційне зношування проточної частини. На інтенсивність зносу особливо впливають крупність, твердість і ступінь окатанності частинок грунту, консистенція пульпи, зносостійкість металу. Втрата металу на стирання становлять у середньому до 0,7 кг на кожні 1000 м грунту. Наслідком зносу робочого колеса насоса є зниження напору, подачі, к.к.д., погіршення всмоктуючої здатності, збільшення витрати електроенергії і т.д.

Експлуатацію обладнання підрозділяють на виробничу (використання обладнання та управління ним) і технічну (підтримання обладнання в іспраном стані). Технічна експлуатація включає в себе технічне обслуговування (ТО) устаткування, технічне забезпечення безпеки робіт та поточний ремонт (Т).

Підрозділ, що ведуть роботи з гідромеханізації, повинні розробляти річні плани і місячні плани-графіки технічного обслуговування і ремонту машин та завчасно виконувати інженерно-технічну підготовку до роботи (матеріально-технічне забезпечення, підвищення кваліфікації машиністів і т.д.)

При експлуатації машин передбачаються наступні види технічного обслуговування:

· технічне обслуговування при підготовці до експлуатаційної обкатці нової або що пройшла капітальний ремонт машини;

· технічне обслуговування при експлуатаційної обкатці;

· технічне обслуговування по закінченні експлуатаційної обкатки;

· щозмінне технічне обслуговування (ЕТО);

· перше технічне обслуговування (ТО-1);

· друге технічне обслуговування (ТО-2);

· третій технічне обслуговування (ТО-3), сумісний з поточним ремонтом (Т);

· сезонне технічне обслуговування при переході до весняно-літнього періоду експлуатації (СТО-ВЛ);

· сезонне технічне обслуговування при переході до осінньо-зимового періоду експлуатації (СТО-ОЗ);

· технічне обслуговування в особливих умовах експлуатації.

Показники періодичності, трудомісткості та тривалості технічних обслуговувань ТО-1 та ТО-2 і ремонтів (поточного Т і капітального К) будівельних машин дано у Рекомендаціях з технічного обслуговування та поточного ремонту. Витяг з них для земснарядів і перекачувальних установок наведено в табл. 2.8

 

Табл.2.8-Показники періодичності, трудомісткості та тривалості технічних обслуговувань і ремонтів будівельних машин

    Машини Вид технічного обслуговув-ання і ремонту Періодичніс-ть виконання технічних обслуговува-нь і ремонтів год Число технічних обслугову-вань і ремонтів в одному ремонтно-му циклі Трудомісткість виконання одного технічного обслуговування і ремонту, люд.-год Тривалість одного технічного обслуговув-ання і ремонту, робочі дні
    Всього У тому числі робіт
  Слюсар-них   верстатний   інших
Землесосні снаряди з електроприводом продуктивністю по воді, м3 / год:   Q=2200   ТО-1 ТО-2 Т К           - -   - -     0,8

 

 

  3 Заходи ПУЕ та ППБ 3.1 Заходи з техніки безпеки та протипожежної безпеки при обслуговуванні механічного обладнання Забезпечення безпеки виробничого обладнання і технологічних процесів основні вимоги   Вимоги до безпеки виробничого обладнання та виробничих процесів встановлені в системі стандартів безпеки праці, а також у будівельних нормах і правилах (БНіП). Для того, щоб забезпечити безпеку людини, надійність і зручність експлуатації виробничого обладнання необхідно: - Забезпечувати безпеку працюючих при монтажі, введенні в експлуатацію та експлуатації обладнання (як у випадку його автономного використання, так і у складі технологічних комплексів); - Використовувати органи управління і відображення інформації, відповідні ергометричний вимогам і розташовані таким чином, щоб не викликати підвищену стомлюваність і негативно психологічний вплив; - Використовувати систему управління обладнанням, що забезпечує надійне і безпечне її функціонування на всіх режимах роботи і при всіх зовнішніх впливах в умовах експлуатації обладнання. Надійність (ймовірність порушення нормальної роботи) обладнання забезпечується вибором міцних конструктивних елементів, безпечних параметрів робочих процесів і конструктивних рішень, а також використанням контрольно-вимірювальних приладів, регуляторів, автоматики і засобів захисту людей.    
          ЗГЕК.05050203.116КППЗ
         
Зм Арк № докум Підп Дата
Розроб Москалець     Заходи ПУЕ та ППБ Літ Арк Аркушів
Перев Бабченко       н  
Консульт       4 ОЗГ-11
       
Н.контр Бабченко    
                     

 

 

Контроль обліку вимог безпеки в документації на проектування нових машин і технологій виробляється при її експертизі, яка проводиться Мінпраці РФ за участю Санепідемнагляду РФ і незалежних громадських організацій як на етапі проектування, так і перед виробництвом і впровадженням нового обладнання або технологічних процесів.








Дата добавления: 2015-04-29; просмотров: 975;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.