Будова та принцип роботи льодогенераторів

Льодогенератори класифікуються за видом та способом отримання льоду.

Лід виробляється двох видів: формований (кубики, циліндри) та безформенний (лускоподібний, сніговий).

Форма льоду залежить від конструкції льодогенератора. Кожний льодогенератор складається з двох частин: машинного відділення та відділення для виробництва льоду.

Розглянемо конструкцію льодогенератора для виробництва льоду у формі кубиків або циліндрів. Для виробництва такого типу льоду в льодогенераторах використовується пульверизаційна система – лід утворюється при безперервному розбризкуванні води із пульверизатора (форсунок) на охолоджувальну поверхню випарника, який має форму стаканчиків, перевернутих догори дном (рис. 3.1).

Випарник складається з льодоформ 11 (стаканчиків, перевернених нагору дном), до яких припаяний трубчастий змійовик 12. При роботі льодогенератора насос 7 подає воду з ванни 16 в колектор 14. Проходячи через форсунки, вода розприскується і потрапляє у стаканчики, на внутрішній поверхні яких утворюється шар льоду, що постійно збільшується. Частина охолодженої води стікає у ванну 9 і знову подається насосом 7 у колектор 14.

Приблизно через 20-25 хв роботи льодогенератора в режимі заморожування льоду за допомогою реле часу відкриваються електро­магнітні вентилі. Через вентиль 6 гарячий хладон нагнітається компресором у випарник, а через вентиль 17 – тепла вода надходить у піддон, омиваючи його. Циліндрики льоду в стаканчиках підтаюють, відокремлюються від форм, падають на похилу поверхню колектора і через шторку 10 скочуються в бункер. Цикл відтавання триває близько 3 хв, після чого реле часу переключає роботу льодогенератора на цикл заморожування льоду, відключаючи електромагнітні вентилі. Вода, що залишилася у піддоні 13 випарника, через отвір стікає у ванну 9. Рівень води в ній підтримується не вище верхнього кінця переливної трубки 15.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 1618;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.