Організація взаємодії

Щоб уникнути всіх вищеперерахованих проблем, потрібно збудувати правильну взаємодію між відділами логістики і маркетингу. Для досягнення потрібного результату необхідний цілий комплекс заходів, що включає розробку міжфункціональних процедур, регулярні комунікації, делегування зовнішнім відділам функцій контролю і координації певних процесів і, нарешті, взаємне навчання. Логістам і маркетологам буде легко порозумітися, якщо вони знатимуться не лише на своєму предметі, але на в предметі інших відділів.

Для здійснення взаємодії необхідні регулярні зустрічі, в яких повинні брати участь всі зацікавлені особи. На таких зустрічах можливе обговорення поточних питань і запланованих цілей, обмін інформацією, вироблення програм спільних дій. Наради повинні протоколюватися, а рішення фіксуватися, тоді в результаті з'являться відпрацьовані технології.

При взаємодії різних підрозділів важливі міжфункціональні зв'язки. Опис цих процесів необхідно відобразити у відповідних інструкціях. Написання інструкцій – найважливіша частина процесу управління. Зазвичай всі ініціативи в цій області є в основному реакцією на певні проблеми. Якщо де-небудь виникає збій, всі департаменти беруть участь в процесі виявлення його причини. В результаті пишеться інструкція, за допомогою якої можна вирішити ряд суміжних питань. Якщо дана робота ведеться послідовно, багато гострих проблем вирішуються досить швидко. Поступово виявляються і проблемні зони, що залишилися.

Багато проблем комунікацій вирішуються шляхом координації з боку зовнішніх департаментів. Наприклад, розрахунок собівартості продукту, що виводиться на ринок, робиться фінансовим відділом. Цей відділ в обов'язковому порядку узгоджує всі складові вартості продукту, які перебувають у веденні різних служб, у тому числі і відділу логістики.

Також в компанії може бути створене спеціальний підрозділ, який відповідатиме за аналіз процесів і координацію між відділами. У його функції повинні входити розробка процедур та інструкцій і контроль за їх дотриманням всіма підрозділами компанії

 

 

 









Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 683;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.