IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу

21. Тривалість навчального тижня, а також можливість перебування окремих категорій вихованців у закладі у вихідні, святкові та канікулярні дні встановлюється статутом Центру та іншими актами законодавства.

22. Освітньо-реабілітаційний процес закладу забезпечується технологіями корекції та розвитку, програмами соціальної реабілітації з використанням новітніх досягнень у галузі педагогічної та медичної науки і практики.

23. Програма відновлення здоров'я вихованців Центру передбачає всебічну глибоку діагностику фізичного стану організму дитини, лікувально-реабілітаційні та профілактичні заходи.

25. Педагогічна реабілітація вихованців Центру має бути забезпечена за рахунок побудови гнучкого особистісно-орієнтованого навчально-виховного процесу в умовах збагаченого освітнього середовища поряд із створенням умов для професійного самовизначення та соціальної адаптації особистості.

26. Вибір ефективних напрямків медичної та соціально-педагогічної допомоги вихованцям, а також розвитку їх здібностей здійснює постійний медико-психолого-педагогічний консиліум на підставі ретельного всебічного обстеження рівня навчальних можливостей, особливостей психічної сфери учнів та стану їх фізичного здоров'я.

27. Центри працюють за робочими навчальними планами, які затверджуються Міністерством освіти України.

28. Організація навчально-виховного процесу в усіх освітніх підрозділах Центру регулюється нормативними актами Міністерства освіти України.

29. Навчальний процес у Центрі будується на принципі диференціації: створюються класи відповідно до рівня психофізичного розвитку та стану здоров'я вихованців.

30. Вихованці загальноосвітніх підрозділів Центру звільняються від проведення перевідних та випускних екзаменів у будь-якій формі.

31. Тривалість академічної навчальної години в усіх освітніх підрозділах Центру – 40 хвилин.

32. Розпорядок дня вихованців загальноосвітніх підрозділів Центру розробляється, виходячи із принципу реабілітаційної доцільності та розвиваючої спрямованості освітнього середовища закладу.

33. Медичний підрозділ Центру має бути представлений спеціалістами різного профілю високої кваліфікації відповідно до медичного профілю закладу.

34. Педагогічний колектив навчально-реабілітаційного Центру має володіти інноваційними освітніми технологіями корекції та розвитку.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 1140;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.