V. Фінансово-господарська діяльність і матеріально-технічна база навчально-реабілітаційних центрів

35. Фінансово-господарська діяльність Центру здійснюється на основі його кошторису відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.1997 р. № 180 (180-97-п) «Про затвердження положення про порядок складання єдиного кошторису доходів і видатків бюджетної установи, організації» та Постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.1997 № 471 (471-97-п ) «Про внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 1997 р. № 180» в межах коштів, передбачених у відповідних бюджетах.

Джерелами формування коштів Центру є:

– кошти відповідного місцевого бюджету, що надходять у розмірі, не нижчому від передбаченого фінансування відповідних освітніх підрозділів;

– кошти, отримані за надання Центром додаткових освітніх послуг;

– прибутки від реалізації продукції навчально-виробничих майстерень, підприємств, цехів і господарств закладу, від його приміщень, споруд, обладнання;

– добровільні грошові внески і спонсорські пожертвування підприємств, установ, організацій, окремих громадян та іноземців.

36. Кошти Центру перераховуються, зберігаються на його рахунку у відділенні банку України і знаходяться у повному його розпорядженні.

37. Порядок ведення бухгалтерського обліку у Центрі визначається чинним законодавством.

38. Центр має право: придбавати, орендувати необхідне йому обладнання та інші матеріальні ресурси, користуватися послугами будь-якого підприємства, установи, організації або приватних осіб; фінансувати за рахунок власних коштів заходи, які сприяють поліпшенню соціально-побутових умов колективу;

– передавати матеріальні, грошові ресурси підприємствам, установам і організаціям, які виконують для закладу роботу або послуги.

39. Навчально-реабілітаційний Центр повинен мати необхідну кількість приміщень, будівель та обладнання для організації навчально-виховного та лікувально-реабілітаційного процесу згідно з завданнями, що стоять перед закладом.

40. Центри користуються приміщеннями, обладнанням, відведеною територією, розпоряджаються ними у межах, передбачених чинним законодавством.

41. Центри забезпечуються вантажним та пасажирським автотранспортом відповідно до своїх виробничих та реабілітаційних потреб засновником.

42. Центр має право укладати угоди і договори про співробітництво, встановлювати прямі зв'язки з навчальними закладами, науковими установами, підприємствами, організаціями, відомствами, фондами, товариствами, окремими громадянами як на території України, так і за її межами відповідно до чинного законодавства.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 962;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.