Витягуюча система

Вона характерна для клієнтоорієнтованої компанії (коли це є її єдиною або основною конкурентною перевагою). Також до неї часто переходять від виштовхуючої системи при посиленні конкуренції на ринку.

План продажів при її використанні зазвичай не формується, або це відбувається час від часу – безсистемно (відділ логістики змушений формувати прогноз продажів, щоб хоч якось спланувати закупівлю і доставку). Дуже великий вплив крупних клієнтів, причому ніхто не рахує витрати, які йдуть на їх обслуговування. Упор робиться на задоволення потреб клієнта, при цьому витрати або не враховуються, або враховуються для аналізу загальної фінансової діяльності компанії – у результаті, так само як і при виштовхуючій системі, можливі навіть продажі собі в збиток. Цілком природно, що при такій системі відношення з постачальниками стають «натягнутими», в результаті виникають постійні проблеми із своєчасним постачанням не складських позицій або великої кількості товару під замовлення клієнта.

Плюси системи:

- максимальний охоплення потенційних клієнтів;

- лояльність клієнтів;

- незначні неліквіди (купується лише те, що необхідне).

Мінуси системи:

- високі витрати на доставку і неоптимальні запаси;

- слабка прогнозованість, в результаті авральний тип роботи;

- складність вибудовування стосунків з постачальниками.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 794;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.