Тактичний рівень: тара зручна постачальникові, тара зручна покупцеві, тара зручна для транспортування

При використанні компаніями виштовхуючої системи вказана проблема виглядає зазвичай таким чином: відділу закупівель набуває товар в тарі, зручній постачальникові, в результаті така тара не завжди зручна для транспортування, і, отже, компанія несе додаткові витрати. Крім того, така тара не завжди зручна для покупців. Рішення: відділ маркетингу формує список різних варіантів тари з передбачуваними об'ємами їх продажів. Відділ закупівель по кожному варіанту надає дані про дорожчання на одиницю продукції. На підставі консолідації цих даних і інформації про витрати на доставку і переформовування запасів, а також виходячи з можливостей складу відділ логістики розраховує, чи є необхідність в підтримці запасу для кожного типа тари. Після цього ухвалюється управлінське рішення про закупівлю цих типів тари у постачальників або, якщо це дешевше, про переформовування купленого товару в потрібну тару силами компанії.

Типова проблема з цієї ж області для компанії, яка застосовувала витягуючу систему, полягала в наступному. Відділ маркетингу вимагав різних варіантів тари (під різних клієнтів), в результаті відділу логістики доводилося складувати по суті однотипні товари як різні позиції, і витрати на їх зберігання були завищені. Рішення: відділ логістики провів уніфікацію різних варіантів тари (було вирішено про нанесення на етикетку опису товару відразу на двох мовах замість наявності різного типа запасів, що відрізняються лише текстом на етикетці). Були продумані стандартні схеми переформовування тар з однієї в іншу (паллета, короб, одинична упаковка). Після цього експерти оцінили необхідність підтримки запасів за кожним типом (з розрахунком витрат на закупівлю, приймання, переформовування, складування, відвантаження) і залишили лише ті варіанти тари, прибуток по яких окупає всі ці дії.

 








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 732;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.