Складові інноваційної політики підприємства.

Складові інноваційної політики:

— маркетингова політика;

— політика в галузі науково-дослідницьких і дослідно-конструкторських робіт;

— політика структурних змін;

— технічна політика;

— інвестиційна політика.

Маркетингова політика. Має на меті формування тактики і стратегії поведінки підприємства на ринку. Результат — забезпечення виготовлен­ня підприємством потрібної споживачам продукції, яка знайде позитивний відгук і сформує попит у максимально можливої їх кількості за умови економічно обґрунтова­них цін.

Політика в галузі НДДКР. Завданнями є визначення наукового потенціалу підприємства; розроблення науково-технічної політики з врахуванням результатів маркетин­гових досліджень; формування технологічної політики; створення механізмів реалізації науково-технічної і техно­логічної політики і оцінювання її результатів.

Політика структурних змін. Зорієнтована на вив­чення внутрішнього середовища та організаційної форми підприємства, формування адекватної інноваційним зав­данням організаційної структури і культури підприємниц­тва.

Технічна політика. Завданнями технічної політики є вивчення можливостей виробництва і вимог до нього та за необхід­ності усунення виявлених невідповідностей; розроблення напрямів технічного переозброєння основних засобів підприємства; створення механізму реалізації захо­дів, спрямованих на вдосконалення техніко-технологічного стану підприємства; аналіз та оцінювання ефективності здійснюваної технічної політики.

Інвестиційна політика. Охоплює всі фінансово-еко­номічні аспекти функціонування підприємства, що забез­печують реалізацію інноваційної політики. Націлена на управління грошовими потоками на підприємстві з метою накопичення коштів, необхідних для реалізації інноваційних проектів.








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 1305;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.