Фарбування візків

Фарбування візків у чорний колір здійснюється по поверхнях, очищених від відшарованої іржі, зруйнованої старої фарби, шлаків, окалини, жирових та інших видів забруднень.

Лакофарбові матеріали, що використовуються для фарбування візків (емалі, фарби), повинні відповідати стандартам і технічним умовам.

Поверхні деталей візка, які готуються до фарбування повинні бути сухими.

При капітальному ремонті візки фарбуються повністю, а при деповському - тільки в місцях з пошкодженим фарбуванням.

Ґрунтовками для візків можуть бути: емалі ПФ-115, ПФ-133, олійні фарби ГС-1, ГС-2 (ГОСТ 6586). Ці ж матеріали та їхні замінники можуть бути використані і для фарбування візків.

Колісні пари фарбують відповідно до Інструкції ЦВ-ЦЛ-0062. На бокових поверхнях ободів колісних пар наявність фарби не допускається.

На верхній поверхні бокових рам по центру та на верхній поверхні з обох кінців надресорної балки наносити фарбою білого кольору надписи - після деповського ремонту першу і три останні цифри номера вагона, а після капітального ремонту - рік проведення капітального ремонту, номер вагоноремонтного підприємства та першу і три останні цифри номера вагона (рисунок 5.21). Надпис на деталях візків наносити масляного фарбою білого кольору тільки за допомогою трафаретів із зафарбуванням місць розривів букв та цифр. Знаки і надписи повинні відповідати вимогам проекту "Знаки и надписи на вагонах грузового парка колеи 1520 мм" №632-2000 ПКБ ЦВ.

Зразок надписів:

1). Трафарет, який наноситься при капітальному ремонті і будівництві вагона

99 - рік проведення капітального ремонту вагона; 115 - номер вагоноремонтного підприємства; 6 - перша цифра номера вагона; 538 - три останні цифри номера вагона;

2). Трафарет, який наноситься при деповськомуремонті вагонів

2 - перша цифра номера вагона;

354 - три останні цифри номера вагона.

Фарбування візків допускається проводити під вагоном при його фарбуванні.

Візки вагонів, що не належать парку Укрзалізниці і допущені до обороту залізничними коліями загального користування, повинні бути пофарбовані в чорний колір і мати встановлені надписи та коди.

 

 

Рисунок 5.21- Місця нанесення трафарету на боковій рамі та надресорній балці візка після планових видів ремонту

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 800;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.