Складання візків після ремонту

На складання поступають відремонтовані й скомплектовані вузли, деталі візків, перевірені та прийняті бригадирами, майстрами в депо і працівниками відділу технічного контролю на вагоноремонтних заводах. Деталі візків, що надходять на позиції складання, повинні мати розміри згідно з креслениками або зноси, що не перевищують указаних у цій Інструкції для відповідних видів планових ремонтів.

Дефекти, що були виявлені при дефектації, повинні бути усунені.

Складання візків, їхніх вузлів необхідно виконувати згідно з креслениками. Допуск розмірів деталей вузлів візка в цілому повинні відповідати вимогам креслеників та діючої нормативної документації.

Підбір бокових рам і надресорної балки (елементів) у візку повинен проводитися по вікових групах , в залежності від потреб, що пред'являються до елементів на період дії "Норм для расчёта и проектирования вагонов железных дорог МПС колеи 1520 мм" (несамоходных) - М. ГосНИИВ - ВНИИЖТ:

- візки нульової групи, побудовані з 1997 року, відповідають вимогам "Норм" видавництва 1996 р.;

- візки першої групи, побудовані з 1985 р. по 1996 р., відповідають вимогам "Норм" видавництва 1983 р.;

- візки другої групи, побудовані з 1974 р. по 1984 р., відповідають вимогам "Норм" видавництва 1972 р.;

- візки третьої групи, побудовані до 1974 р., відповідають вимогам "Норм" видавництва 1969 р.

Дозволяється в кожній міцністній групі візків підбирати елементи із інших міцністних груп, при цьому номер вікової групи візків повинен установлюватися по елементу, що має самий ранній період виготовлення.

Складання рами візка вагона моделі 18-100 проводиться в послідовності (рисунки 5.1, 5.2, 5.3):

- установити надресорну балку 19 на стенд, насунути бокові рами 30 на балку за допомогою кран-балки і навісити на кінці надресорної балки;

- установити на бокові рами скомплектовані пружини 21;

- установити фрикційні клини 20 на найбільш високі пружини, опустити надресорну балку на пружинно-фрикційний ресорний комплект. Не допускається встановлення в ресорний комплект візка клинів різного типу. Різниця довжини основи (повноти) фрикційних клинів в одному ресорному комплекті не повинна перевищувати 2 мм;

- установити відремонтовані або нові підвіски 3 в пази гальмових башмаків 17, підвісити тріангелі 1 із скобою рівномірного зносу колодок 4 на раму візка;

- установити запобіжні скоби, проволоку, поставити валики 11, 14, 16, на них шайби, зашплінтувати валики шплінтами 13, 15, розвести обидва кінці шплінтів під кутом не менше 90 °;

- установити вертикальні важелі 5 та з'єднати їх з тріангелями 1, валиками 11 з шайбами та шплінтами (12, 13);

- з'єднати вертикальні важелі з сергою мертвої точки, вставити валик та встановити шайбу і шплінти (14, 15), розвести обидва кінці шплінтів під кутом не менше 90°;

- установити гальмові колодки 17, вставити чоки гальмових колодок в перемички гальмових башмаків і колодок;

- установити затяжку вертикальних важелів 2, з'єднати з нею вертикальні важелі, поставити валики, шайби, шплінти;

- установити ковпаки ковзунів, вставити болт, шайбу, закріпити болт гайкою, установити та розвести шплінт;

- установити балку опорну 34 на гумометалевий комплект 26, планку регулювальну 28 та контактну 27, установити болт 25, шайбу 24, гайку 23.

- гайка 23 стопориться від відкручування шплінтом та зварюванням (прихоплюванням).

Складання візків, модернізованих згідно з Інструкцією С 03.04, виконується подібним чином, як і складання візка моделі 18-100, тільки на цей візок встановлюється надресорна балка з корпусом під пружно-котковий ковзун, у підп'ятник встановлюється зносостійка поліуретанова прокладка і чавунні фрикційні клини з полімерною накладкою.

Змащувати поверхню поліуретанової прокладки, а також поверхню підп'ятника заборонено.

Складання візків моделі 18-7020 виконується таким самим чином, як і візка моделі 18-100, тільки на цей візок установлюється надресорна балка з корпусом під пружно-котковий ковзун, у підп'ятник установлюється зносостійка поліуретанова прокладка, а на бокові рами встановлюються запобіжні пристрої від випадання колісних пар при підійманні візка.

При складанні чотиривісного візка з'єднують важільні передачі двох двовісних візків нижньою тягою, установлюють з'єднувальну балку на підп'ятники двовісних візків, установлюють шворінь. При складанні верхньої тяги та вертикальних важелів гальмової важільної передачі валики, шайби, шплінти ставляться згідно з вимогами Інструкції ЦВ-ЦЛ-0013.

При підкочуванні візка під вагон у підп'ятник закладається графітове мастило УСсА ГОСТ 3333 або солідол ГОСТ 1033 з додаванням 10% графіту мастильного ГОСТ 1033, окрім візків, модернізованих згідно з Інструкцією С 03.04, підп'ятники яких змащувати заборонено.

Колісні пари з буксовими вузлами, що підкочуються під раму візка, повинні відповідати вимогам Інструкції ЦВ-ЦЛ-0062, Інструкції ЦВ-ЦЛ-0058, ЦВ-0092.

Регулювання важільної передачі виконують згідно з вимогами Інструкції ЦВ-ЦЛ-0013.

Перед підкочуванням візків під вагон перевіряють, щоб вертикальні важелі (в загальмованому стані) мали нахил в сторону надресорної балки від 5°до 10°, а відстань від центру шворневого отвору балки до отвору натягнутого вертикального важеля була в межах від 350 мм до 450 мм.

При складанні візка моделі 18-101, після установки з'єднувальної балки, перевіряють зазор між нижніми поверхнями балки та середньою частиною осей внутрішніх колісних пар візків. Ця відстань повинна бути не менше 85 мм із кожного кінця балки.

Вимірювання проводити під тарою вагона після підкочування візка.

Забороняється підкочувати колісні пари під візки з різницею діаметрів по кругу катання:

- у одного двовісного візка понад 20 мм;

- у двох двовісних візків понад 40 мм;

- у одного чотиривісного візка понад 20 мм, при цьому колісні пари з меншими діаметрами коліс повинні бути поставлені всередину візка;

- у двох чотиривісних візків більше 40 мм.

Сумарний зазор між напрямками бокової рами візка і корпусом однієї букси повинен бути:

- при деповському ремонті - вздовж візка від 5 мм до 14 мм, а впоперек - від 5 мм до 13 мм;

- при капітальному ремонті - вздовж візка від 5 мм до 12 мм, а впоперек - від 5 мм до 11 мм.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 948;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.