Вихідний контроль візків при виході з ремонту

Вихідний контроль відремонтованих візків проводити після закінчення планового виду ремонту і після підкочування під вагон.

При випуску всіх вантажних вагонів із планових видів ремонту, відремонтовані візки повинні бути укомплектовані надресорними балками і боковими рамами, що забезпечують експлуатацію вагона до наступного планового ремонту або його виключення з інвентарю за строком служби, забезпечивши у цьому періоді експлуатації вагона строк служби бокових рам і надресорних балок 32 роки включно (рік побудови не враховувати).

При капітальному ремонті під вагон підкочують візки з боковими рамами та надресорними балками, з установленими зносостійкими елементами згідно з проектом С14.01 або Інструкцією С 03.04.

Після складання і підкочування під вагон візка завищення фрикційних клинів відносно нижньої опорної поверхні надресорної балки допускається не більше 2 мм, а заниження - не більше 12 мм при деповському ремонті (рисунок 5.22).

б

а - довжина основи фрикційного клина; б - відстань між фрикційними клинами; с - розмір базовий для визначення зносу похилих площин; У1 - завищення або заниження лівого клина; УП - завищення або заниження правого клина.

 

Рисунок 5.22 - Взаємне положення надресорної балки і фрикційних клинів

 

При капітальному ремонті фрикційні клини одного ресорного підвішування повинні бути занижені відносно нижньої опорної поверхні надресорної балки на відстань від 4 мм до 12 мм. Розмір визначається як середня величина вимірювань рівнів правого і лівого клинів ресорного комплекту відносно опорної площини надресорної балки. Клин повинен прилягати до надресорної балки по всій похилій площині.

Повне прилягання крайок ребер карманів надресорної балки до упорних поверхонь клинів допускається тільки до одного з двох суміжних клинів з кожної сторони візка.

Вихідному контролю підлягають усі візки, на які встановлені зносостійкі елементи.

При цьому перевіряють:

- прилягання нерухомої фрикційної планки до привалкової поверхні бокової рами. Місцеві зазори допускаються не більше 1 мм;

- прилягання планки рухомої до нерухомої. Місцеві зазори допускаються не більше 1 мм;

- прилягання вертикальної поверхні фрикційного клина до фрикційної планки під тарою вагона. Місцеві зазори допускаються не більше 1мм;

- прилягання похилої площини фрикційного клина до похилої площини надресорної балки під тарою вагона. Місцеві зазори допускаються не більше 1,0 мм у верхній частині надресорної балки на глибину не більше 30 мм;

- прилягання прокладки змінної на опорну поверхню букси. Місцеві зазори допускаються не більше 1 мм;

Зазор між ковзунами візка і рами вагона в сумі з обох сторін кожного кінця вагона повинен бути не менше 6 мм і не більше 16 мм для всіх типів чотиривісних вагонів, крім цистерн, вагонів-хоперів для зерна, цементу, мінеральних добрив, окатишів, хоперів-дозаторів ЦНИИ-ДВЗ, зазори у яких при планових видах ремонту повинні бути в межах від 4 мм до 10 мм, а у хоперів інших типів і думпкарів зазор між ковзунами повинен бути в межах від б мм до 12 мм діагоналі, не допускається. Величина сумарного зазору по діагоналі повинна бути не менше 6 мм.

Відсутність зазорів між ковзунами, розташованими по діагоналі, не допускається. Величина сумарного зазору по діагоналі повинна бути не менше 6мм.

Для регулювання зазорів використовують регулювальні прокладки з листової сталі товщиною від 1,5 мм до 5,0 мм у кількості не більше чотирьох.

Зазори в ковзунах при складанні чотиривісного візка моделі 18-101 між ковзунами з'єднувальної балки і ковпаками ковзунів надресорних балок візків у сумі з обох сторін кожного візка при деповському ремонті допускаються в межах від 4 мм до 10 мм. При підкочуванні візків під вагон зазор між ковзунами рами вагона і з'єднувальною балкою візка в сумі з обох сторін кожного кінця вагона повинен бути не більше 12 мм і не менше 4 мм.

При капітальному ремонті зазори, відповідно, повинні бути в межах від 5 мм до 10 мм і від 4 мм до 10 мм.

При складанні і підкочуванні під вагон візка моделі 18-7020 (з пружно-котковими ковзунами) та візка моделі 18-100, модернізованого згідно з Інструкцією С 03.04, розмір між опорного поверхнею надресорної балки під корпус ковзуна та зносостійкою планкою ковзуна шворневої балки на всіх чотирьох ковзунах повинен бути 130+J.

Бокова рама повинна щільно опиратися на корпуси букс. Допускаються місцеві зазори не більше 1 мм.

Бокові рами візка повинні мати однакову або з різницею не більше 2 мм базу, яка визначається шаблоном при складанні і фіксується в журналі працівниками, що проводили складання.

Сумарний зазор між напрямними бокової рами візка і корпусом однієї букси повинен бути:

- при деповському ремонті - вздовж візка від 5мм до 14 мм, а впоперек - від 5 мм до 13 мм;

- при капітальному ремонті - вздовж візка від 5 мм до 12 мм, а впоперек - від 5 мм до 11 мм.

Забороняється випуск вагонів із ремонту, у яких відсутній зазор (впоперек візка) по діагоналі, чи в сумі менше 5 мм між боковими поверхнями зовнішньої напрямної буксового прорізу бокової рами та напрямними корпусу букси по вертикалі (рисунок 5.23а), аналогічно по горизонталі між боковими поверхнями зовнішньої і внутрішньої напрямних буксового прорізу бокової рами та напрямними корпусу букси (рисунок 5.23б).

Перевіряють наявність кодів належності державі-власнику на литих деталях візка та на рамі вагона.

Деталі гальмової важільної передачі візка повинні відповідати вимогам Інструкції ЦВ-ЦЛ-0013.

При оснащенні вагоноремонтних підприємств автоматизованими стендами, приймання візків вантажних вагонів при планових видах ремонту проводиться, виходячи з технічних можливостей стендів з обов'язковою реєстрацією параметрів (розмірів) у спеціальних журналах.

 

 

а) зазор між зовнішньою б) зазор між зовнішньою і

напрямною бокової рами і внутрішньою напрямними

напрямними букси по вертикалі буксового прорізу бокової

рами і напрямними букси

буксового

1. Зовнішня напрямна прорізу 1 Напрямні букси

бокової рами

2. Напрямні букси 2. Зовнішня напрямна прорізу

бокової рами

3. Внутрішня напрямна

буксового прорізу бокової

рами буксового

Рисунок 5.23 - Вимірювання зазорів між напрямними буксового прорізу бокової рами та букси








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 997;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.