Нанесення тавр, знаків маркування та кодів належності до держави

На деталях візка, після проведення неруйнівного контролю, завершення ремонтних робіт та їхнього прийняття робітниками ВТК й інженерами з приймання вагонів, повинні бути поставлені тавра і знаки маркування відповідно до Інструкції ЦВ-0052.

Деталі з нанесеними таврами та знаками маркування вважаються відремонтованими.

Маркування справних деталей візків проводить бригадир.

Справні і відремонтовані бокові рами та надресорні балки, які пройшли неруйнівний контроль, підлягають маркуванню ударним способом з указанням присвоєного номера заводу, депо й дати перевірки (рисунки 5.15, 5.16).

Для всіх підприємств установлені однакові форми і розміри тавр.

Цифри, що вказують умовний номер заводу або депо, які проводили неруйнівний контроль деталі, повинні бути розташовані в рамці 14x10 мм. Висота цифр тавр 6 мм, глибина - 0,25 мм.

 

Рисунок 5.15 - Тавра підприємства, яке робило ремонт

 

 

Рисунок 5.16 - Тавра підприємства, яке робило ремонт

 

Тавра наносити на кожній боковій рамі візка на верхньому поясі, на ділянці зліва від початку приливка, вище приймальних клейм підприємства-виготовлювача (рисунок 5.17).

 

 

Рисунок 5.17 - Місця розташування тавр на боковій рамі

Крім того, на вагоноремонтних заводах на бокових рамах зібраного візка, після тавра номера заводу, дати перевірки, наноситься порядковий номер візка, наростаючий з першого числа кожного місяця. Висота цифр тавра від 10 мм до 12 мм. Номер візка наноситься без рамки.

Місце поставлення тавр на надресорних балках розташовується на верхньому поясі праворуч від полиці для кріплення кронштейна важеля мертвої точки, між підп'ятником та правою опорою ковзуна (рисунок 5.18).

 

 

Рисунок 5.18 - Місця розташування тавр на надресорній балці

Тавра повинні наноситись на поверхню, зачищену шліфувальною машинкою.

При черговому плановому ремонті раніше поставлені тавра щодо попередніх капітальних чи деповських ремонтів видаляються зачищенням шліфувальною машинкою.

Місце поставлення тавр повинне бути обведене білилом.

Поставлення тавр належності державі повинне проводитись при капітальному і деповському ремонтах шрифтом №10 в рамці 20x15 мм з обрамленням білилом (рисунок 5.19).

 

 

Рисунок 5.19 - Тавро держави-власника

 

Тавра на боковій рамі візка наносяться на ділянці від початку приливка вище приймальних тавр заводу-виготовлювача.

Місце нанесення тавр визначається за допомогою трафарету або металевої лінійки і зачищається шліфувальною машинкою з абразивним кругом шириною 20 мм.

Тавра наносяться на кожній боковій рамі візка.

Місця поставлення тавр належності державі на надресорній балці візків вантажних вагонів показано на рисунку 5.18.

Тавра на надресорній балці наносяться на видимій частині верхньої горизонтальної площини на відстані 20 мм від її торця та бокової грані.

Місця поставлення тавр визначаються за допомогою трафарету або металевої лінійки.

Перед поставленням тавр проводиться зачищення місця шліфувальною машинкою.

Фрикційні клини, які пройшли дефектацію та ремонт підлягають маркуванню ударним способом таврами шрифтом №10 із нанесенням присвоєного номера підприємства, яке проводило ремонт, місяця і року проведення ремонту на верхній поверхні клина (рисунок 5.20).

 

 

Рисунок 5.20 - Місце розташування тавра на фрикційному клині

 

Контроль за якістю нанесення тавр і відповідністю місць їхнього поставлення при деповському і капітальному ремонтах здійснює майстер або бригадир дільниці ремонту візків.

При прийманні вагонів після ремонту наявність та якість тавр належності державі та відповідність місць їхнього поставлення контролюються інженерами з приймання вагонів у депо, майстрами ВТК та інспектором-приймальником - на заводах.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 1033;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.