Виготовлення основних частин візків

 

Рама візка штамповано-зварювальної конструкції складають з попередньо виготовлених технологічних складових частин, які містять 2-і бокові повздовжні балки, 2-і середні поперечні балки, повздовжні проміжні та кінцеві балки з кронштейнами для кріплення важільно-гальмівної передачі.

Бокову повздовжню балку рами коробчастого перетину виготовляють з 2-ох швелерів № 20. На кінцях швелерів у вертикальній полці роблять клиноподібні вирізи і з 2-ох боків приварюють електрозварюванням. Зварювання повздовжні швів виконують автоматом ТС-32 під шаром флюсу.

Зібрану балку передають на наступну позицію, де у поворотному кондукторі встановлюють посилюючи нижні та верхні листи, обечайки наскрізних отворів та накладки. Потім деталі балки закріплюють притискачами кондуктора, з¢єднають між собою прихватками, а потім зварюють напівавтоматичним зварюванням у середовищі вуглекислого газу.

Середні поперечні балки рами також мають у поперечному перетині коробчастий профіль і зварюються із штампованих листів.

Повздовжні допоміжні та кінцеві поперечні балки рами виготовляють методом гарячої штамповки з листової сталі товщиною 14 мм.

Загальне складання рами виконується на стаціонарному кондукторі. Після суміщення складальних одиниць, вони піджимаються пневмоприжимами. Складові частини рами з¢єднають прихватками, а потім зварюють напівавтоматами А-537, А-547У у середовищі вуглекислого газу.

Після закінчення зварювання рама направляється на стенд другого складання, де по накладному кондуктору приварюють напівавтоматичним зварюванням опорні плити шпінтонів буксових комплектів.

Після завершення усіх складально-зварювальних операцій рама передається конвеєром на дільницю дробоструминного очищення, грунтування, фарбування та сушки.

Надресорна балка (НБ) виконується у вигляді зварювальної конструкції коробчастого перетину і складається з верхнього поясу, хрестовини, опорних елементів, кронштейнів повідців, опор ковзанів.

Складання балки виконується на потоковій лінії (ПЛ).

1 позиція ПЛ обладнана кондуктором на якому встановлюють базову деталь – верхній пояс. Потім встановлюють хрестовину, опорні деталі та бокові листи. Складені частини зварюють з внутрішнього боку. Після цього укладають нижній пояс балки, посилюючи накладки і з’єднують їх з боковими листами за допомогою прихваток.

ІІ позиція призначена для зварювання складеної НБ і обладнана 2-ох стійчатим кантувачем.

На ІІІ позиції на балку монтують кронштейни гідравлічних гасильників коливань та повідців, опори ковзанів.

Складання виконується у поворотному кондукторі. Складені деталі скріплюють прихватками і передають НБ на ІУ позицію.

ІУ позиція обладнана кантувачем для остаточного складання та зварювання балки. Тут же зачищають зварювальні шви.

Зварювальні роботи на І-ІУ позиціях проводять у середовищі вуглекислого газу з використанням напівавтоматів А-547У, А-537.

На У позиції НБ розміщують на контрольний стенд, перевіряють її геометричні розміри, оглядають зварювальні шви і перевіряють їх за допомогою ультразвукового дефектоскопа.

На УІ позиції виконують дробіструминну обробку балки у камері прохідного типу від пригарів, шлаку, зварювальних бризк.

Після очищення балку фарбують, сушать та передають на дільницю складання візка.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 925;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.