Технологія ремонту пружин та ресор

 

Зняті з вагонів при планових видах ремонту пружини та ресори очищають, а потім обмивають чистою водою.

Пружини у ВЧД та ВРЗ перевіряють тільки по висоті у вільному стані. Пружини зі зламами або тріщинами у вітках, протертостями або корозійними пошкодженнями більш 10 % площини перерізу прутка - бракують.

Просівши пружини нагрівають у печі до температурі 880-920 °С, і підігрівають на верстаті для відновлення кроку поміж вітками та загартовують у мастилі або у воді, підігрівають відповідно до 60 або 30-40 °С.

Година у момент вилучення пружин із печі до занурювання у гартову середу не повинно перевищувати 25 сек, щоб метал не охолоджувався нижче ніж 780 °С.

Потім пружини подають у піч відпущення, де підтримується температура 440-480 °С. Далі у ванні з водою їх охолоджують продовж 40-50 хв та подають для випробування та таріровки на пресі.

Пружини, які витримали випробування, при необхідності подають на шліфувальні верстати для виправки опорних поверхонь.

Далі проводиться приймання та клеймування.

Ресори оглядають та сортирують по об’єму ремонту. Ресори визнані годними і не потрібують розробки, змазують та подаються на гідравлічний прес для випробування на залишкову деформацію та на діючий прогин. Залишкова деформація не допускається, а прогин повинен бути у межах норми відповідно ТУ по ремонту листових ресор.

Ресори, які напрямлені на розбирання, подають до пресу для зрізання заклепок наконечників, а потім до пресу для зняття хомутів. Після виприсовування шпільки ресору розсипають на листи. Листи оглядають, визначають її зноси та залишкову деформацію та заново укомплектовують. Листи ресор, які мають надриви, тріщини, зноси або корозійні пошкодження більше 5 мм, замінюються.

Виправленні та відремонтовані ресори після випробування клеймуються та фарбуються.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 836;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.