Виготовлення та ремонт гідравлічних гасників коливань

 

Складання гідравлічних гасників коливань після виготовлення усіх її частин складається із слюсарно – складальних і контрольних операцій, які здійснюються за допомогою засобів технологічного оснащення.

Зібрані гасники випробують на стенді для перевірки його працездатності та зняття індикаторної робочої діаграми.

Після випробування на стенді гасники, що положенні горизонтально, не повинні протягом 12 год давати течу мастила.

Остаточно гасники збирають на верстаті або на спеціалізованому стенді.

На кожний гасник коливань на заводі – виготовлення заповнюють паспорт, у якому записується робоча діаграма, параметри опору гасника та марка робочого мастила.

При усіх видах планового ремонту СМВ гідравлічні гасники коливань ремонтують у депо або на заводах з повною розробкою. Через кожні 6 місяців експлуатації їх ремонтують у обсязі технічної ревізії. Зняті з вагону гасники очищають, оглядають та випробують на спеціальному стенді для визначення параметрів опору із запис індикаторної робочої діаграми. Гасники рахуються несправними, якщо: на робочій діаграмі знаходиться відхилення від нормальної форми діаграми; параметр опору виходить за межи 75-115 кН*с/м; при прокачуванні на стенді спостерігаються витикання мастила. Такі гасники розбирають повністю, промивають гасом або у розчині кальцинірованої соди та далі у гарячій воді, обдувають стислим повітрям та ремонтують.

Найбільш характерними несправностями гасників є: втрата щільності гасника; послаблення різьбового з’єднання корпусу гасника з гайкою та верхньою головкою з штоком; пошкодження сальників штока гумових або капронових втулок головок гасника деталей клапанів.

При плановому ремонті зношені та несправні гумові деталі гасників заміняють новими.

Сліди корозії на внутрішніх поверхнях деталей гасників зачищаються шліфувальною шкуркою з мастилом.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 1843;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.