Виготовлення деталей засобів вимірювання з пластмас

В приладобудуванні пластмаси є міцним конструкційним та електротехнічним матеріалом. Вони легкі, добре протистоять корозії, мають низький коефіцієнт тертя, мають підвищену зносостійкість, володіють добрими ізоляційними властивостями.

Основною складовою пластмас є полімери - синтетичні органічні сполуки. Деякі види пластмас складаються цілком з полімеру, але частіше пластмаса являє собою композицію з полімеру , пластифікатора, наповнювача та барвника. Наповнювачі (деревна мука, тальк, азбест, скловолокно, різні тканини та ін.) надають виробам необхідну міцність, жаростійкість, теплостійкість та електротехнічні властивості.

В залежності від температурного характеру затвердіння всі пластмаси ділять на:

- термопластичні;

- термореактивні.

Термопластичні пластмаси при нагріванні набувають пластичних властивостей та розплавлюються, а при охолоджені повертаються в твердопружний стан. Повторне нагрівання знову призводить до пластичності.

Термореактивніпластмаси при нагріванні необернено переходять в пластичний стан з подальшим затвердінням та набуванням пружні властивостей. При повторному нагріванні вони залишаються твердими або згорають, не розплавлюючись.

 








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 959;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.