Порівняльний аналіз

Для порівняльного аналізу, основною методикою ми обрали МЛО, де розділили її на дві групи. До першої ввійшли особи з високою адаптацією, а до іншої – середньою та низькою.

Методика саморегуляції колективу

Методика допомагає визначити критерії формування групи, допомагає виявити проблеми, та показує над чим потрібно попрацювати керівнику колективу.

 

Гістограма 4 Порівняння саморегуляції колективу

Ми бачимо, що показник «відповідальність» вищий у осіб високої адаптації, а це означає, що вони добре усвідомлюють смисл і значення діяльності, їхніх наслідків для суспільства і соціального розвитку.

Показник «колективізм» нижчий у групі низької адаптації, це в свою чергу свідчить, що вони не ставлять на перший план не колективні питання, а особистісні.

Критерій «співпраця» вищий у респондентів високої адаптації оскільки вони навчились співпрацювати з колегами, працюютьв рівних умовах, як єдине ціле.

Показник «організованість» свідчить, про те, що група із низькою адаптацією не виконує поставленої мети, як єдине ціле, в них сформовано багато мікрогруп, які мають своїх лідерів, яким важко знайти спільну колективну думку.

Критерій «керівництво» вищий у респондентів високої адаптації, оскільки вони вміють підлаштуватись під керівників, і там немає «підводних каменів».

Гістограма 5 Трансактні стани

 

Аналіз трансактних станів у спілкуванні показує, що особи із низькою адаптацією в більшій мірі керуються своїми емоціями, це пояснюється тим, що вони привикли за допомогою своєї поведінки маніпулюючи, випрошували в оточуючих певного роду цінності, проте особи іншої групи розвинули в себе почуття відповідальності, в міру імпульсивності і безпосередності, тому, що їм приходилось часто вирішувати самостійно свої власні проблеми протягом табірних зборів та під час несення служби

 

Гістограма 6 Показники самоконтролю у спілкуванні

 

Загалом у вибірці по курсах виявлено, що у осіб низької адаптації нижчі показники самоконтролю. Котрі свідчать про те, що самоконтроль у спілкуванні в даних респондентів мало адаптований до умов соціального контролю, тому в них малорозвинені навички спілкування, що, у свою чергу, призводить до втрати таких рис, як відвертість, доброзичливість, комунікабельність, схильність до компромісів. Високі показники самоконтролю в іншої групи свідчить про те, що в них зріс рівень комунікативних здібностей в процесі спілкування та співпраці протягом проходження служби Гістограма 8.

 








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 1000;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.