Тест на оцінку самоконтролю в спілкуванні

Тест розроблений американським психологом М. Снайдером. Потрібно уважно прочитати десять пропозицій, описаних реакцій на деякі ситуації. Кожне з них Ви повинні оцінити, як правильне чи неправильне порівнюючи з собою. Якщо пропозиція здається вам правильною чи переважає правильність, поставте поряд з порядковим номером літеру «П», якщо неправильне чи переважає неправильне – «Н».

Інтерпретація результатів:

Згідно результатів методики «Діагностики оцінки самоконтролю в спілкуванні» (за М. Снайдером) виявлено наступні результати:

«Діагностики оцінки самоконтролю в спілкуванні»

 

Дев’ятнадцять осіб отримало високий рівень самоконтролю, що складає 47,5% загальної вибірки (див. Гістограма 3), що свідчить про низький самоконтроль у спілкуванні. Поведінка в цих осіб стала, і вони не вважають потрібним змінювати її в залежності від ситуації. Їм притаманна відвертість у спілкуванні. Дехто рахує їх «незручними» у спілкуванні по причині їхньої прямолінійності.

Чотирнадцять осіб отримали середній рівень, що складає 35% вибірки. Звідси можна зробити висновок, що опитаним особам притаманний середній комунікативний контроль, вони відзначаються відвертістю, проте нестримні в своїх емоційних проявах та рахуються у своїй поведінці з оточуючими людьми.

Семеро осіб отримали низький рівень, що складає 17,5% вибірки. Опитаним особам притаманний високий комунікативний контроль, вони легко входять в будь-яку роль, гнучко реагують на зміни ситуації. Також ці особи можуть передбачити захоплення, яке вони викликають в оточуючих.

Люди з високим комунікативним контролем, по Снайдеру, постійно слідкують за собою, добре знають де і як себе вести, керують виразом своїх емоцій. Разом з тим, у них затруджена спонтанність самовираження, їм не подобаються непрогнозовані ситуації. Їхня позиція: «Я такий, яким я є в даний момент». Люди з низьким комунікативним контролем являються більш відкритими для всіх, у них більш стійке «Я», проте вони мало піддаються змінам в різних ситуаціях.








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 1816;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.