Модуль динамічного розрахунку 17 страница

Перш ніж приступити безпосередньо до аналізу, експерту необхідно накреслити схему місця пригоди. Для цього існує інтегрована креслярська програма. Всі складені з її допомогою креслення можуть бути збережені і за необхідності використані знову. У програмі також є можливість використовувати виміри, виконані за методом трикутників на місці пригоди, і, таким чином, створювати точні креслення. Існує також можливість сканувати малюнки або ескізи, потім їх завантажити як графічні файли BMP і далі обробляти.

Обчислення можуть виконуватися як у динамічному (зважаючи на сили, що діють на автомобіль), так і у кінематичному (беручи до уваги лише рух) режимі. Зіткнення будь-яких транспортних засобів (ТЗ) і об’єктів можуть моделюватися необмежену кількість разів. Результати можуть бути представлені як у двомірному (2D), так і в тривимірному (3D) зображенні; вони можуть бути прозорі, що дозволяє легко розглянути всі деталі. Виконаний аналіз доповнюють діаграма співвідношення відстані і часу, а також інші можливості наочного зображення результатів розрахунку.

Модуль динамічного розрахунку

Для аналізу процесів руху використовується просторова модель автомобіля. Модель складається з кузова, по якому розподілена вся вага автомобіля, і коліс (вага яких прийнята рівною 0), сполучених з кузовом через підвіску. Передні колеса за необхідності можна «обернути» у потрібному напрямку, крім того, всім колесам можна додати певні кути їх повороту, обумовлені деформацією направляючої системи підвіски.

Стандартний розподіл гальмівних сил може бути відкоректований окремо для кожного автомобіля. Є можливість врахувати при моделюванні, що транспортний засіб обладнаний звичайною гальмівною системою або ABS (антиблокувальною системою).

© Кучерявенко О. Б., 2012
Дорожня поверхня може бути задана з подовжнім і поперечним ухилом, а також можна взяти до уваги поверхні з різними коефіцієнтами зчеплення.

Поворот рульового колеса, сила натиснення педалі гальма і положення педалі акселератора можуть бути задані у вигляді функцій часу. У режимі моделювання руху автомобіля по траєкторії, що задана, програма автоматично здійснює необхідний поворот рульового колеса для забезпечення цього руху.








Дата добавления: 2015-02-05; просмотров: 764;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.