Пристрої для вилучення феромагнітних домішок

Для вилучення феромагнітних домішок з сипкої сировини на підприємствах використовують магнітні уловлювачі, здебільшого з постійними магнітами. Постійні магніти виконують у вигляді дуг із штабової хромомарганцевої сталі з найбільш використовуваним перерізом 48х12 мм або в литому вигляді зі сплавів ЮНД, ЮНДК, АЛНІ, АЛНІКО, МАГНІКО, які характеризуються високою стабільністю магнітного поля і низькою чутливістю до інерційних навантажень.

Магнітні уловлювачі здебільшого встановлюють у каналах просіювальних машин. Якщо після просіювальної машини є норія, то додатково понад норму магнітні уловлювачі розміщуються у її вихідному патрубку.

Мінімальна допустима вантажопідйомність сталевої магнітної дуги перерізом 48х12 мм має перевищувати 80 Н, при зниженні вантажопідйомності вона намагнічується.

Для забезпечення нормальної роботи магнітних уловлювачів необхідно, щоб товщина шару борошна не перевищувала 10 мм, а швидкість 0,5 м/с. Для цього магнітні загородження розміщують з мінімальним нахилом площин і самопливів під кутом 550 до горизонту так, щоб захистити магніти від струсів, ударів і дії полів змінного електричного струму. Необхідно також не менш ніж один раз у зміну чистити магніти. Магнітні дуги встановлюють у каналах із немагнітних матеріалів впритул один одного або в шаховій послідовності таким чином, щоб повністю перетинався потік борошна або іншого сипкого матеріалу.

Вантажопідйомність магнітної дуги визначається за допомогою плоского якоря з гаком, до якого підвішується потрібний вантаж.

Електромагнітні сепаратори (ЕМ-101 та ін.) використовуються на підприємствах великої потужності - 100 т на добу і більше.

Дуги намагнічуються за допомогою імпульсного намагнічувача від мережі змінного струму, а підкови – за допомогою котушки.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 1645;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.