І розведення пресованих дріжджів

Апарати для розчинення цукру, плавлення жиру і розведення дріжджів виготовляються у вигляді циліндричних вертикальних баків, обладнаних пропелерними мішалками різної форми або барботерами, в які подається вода. Для прискорення розчинення цукру і для плавлення жиру баки оснащуються водяними сорочками, в які подається вода заданої температури. Ємність баків машин коливається у межах 100...200 л.

Цукророзчинник Х-14 застосовується для розчинення цукру й дріжджів. Ця мішалка складається з бака циліндричної форми. У середині бака розташований вертикальний вал, на нижньому кінці якого закріплена двостороння лопать, що обертається зі швидкістю 48 об/хв. Завантаження цукру й подача води здійснюється через верхню кришку. Вивантаження готового розчину - через пробковий кран і фільтр.

Жиророзчинник Х-15 (рис. 2.21) призначений для розплавлення жирів, використовується для розчинення цукру та розведення дріжджів. Складається зі станини, циліндричної ємності з конічним днищем. Ємність поснащена теплообмінною сорочкою й пропелерною мішалкою, яка закріплена на вертикальному валу. Привод мішалки закріплений на кришці ємності. У нижній частині ємності встановлені патрубки зливу розтопленого жиру й води з теплообмінної сорочки.

Жир у змішувач подається порціями, розтоплюється й проходить через сітчастий фільтр, і постійно перемішується мішалкою для запобігання розшаруванню.

 

Рис. 2.21. Апарат Х-15 для розтоплення жиру: 1 – двигун; 2 – редуктор; 3 – відкидна кришка; 4 – бак; 5 – водяна сорочка; 6 – решітка; 7 – вал; 8 – конусні лопаті; 9 – бачок постійного рівня з поплавковим пристроєм; 10 – водяна сорочка.  

 

Розтоплений жир надходить в бачок постійного рівня з поплавковим пристроєм, який оснащений водяною сорочкою. Із бачка постійного рівня розплавлений жир подається на виробництво.

Для готування емульсій застосовується змішувач-емульгатор ШС(рис. 2.22).

В циліндричному горизонтальному корпусі встановлено вал, на якому укріплено дві лопаті Т-подібної форми й чотири - прямокутної, вони повернені до осі валу на 30-40°. У циліндрі є патрубок для завантаження сировини й оглядовий люк. Для підтримки необхідної температури суміші циліндр обладнаний водяною сорочкою.

Рис. 2.22. Горизонтальний лопатевий змішувач ШС: 1 – завантажувальний люк; 2 – горизонтальний вал; 3 – плоскі лопаті; 4 – оглядовий люк; 5 – циліндрична камера; 6 – гвинтовий привод клапана; 7 – конічний випускний клапан; 8 – зливальний патрубок; 9 – водяна сорочка; 10 – теплоізоляція; 11 – Т-подібна лопать.

 








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 2312;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.