Машини для просіювання сипкої сировини.

Просіювання - механічний поділ на дві фракції: прохід – частки, що пройшли крізь отвори сита, та схід – залишок на ситі. Для цього використовують металоткані, шовкові, поліамідні й капронові сита. Для просіювання пшеничного борошна використовують сита №1,0…1,6, для житнього 2,0…2,5, що відповідає розміру вічка в мм.

Пропускна здатність сита характеризується його живим перерізом:

 

, (2.1)

 

де F0 – площа отворів сита; F – площа всього сита.

Для штампованих сит живий переріз не перевищує 50 %, для плетених – 70%.

В просіювальних мишинах використовуються механічні спонукачі руху: лопаті, била, щітки.

Сита поділяються за формою: плоскі; хвилясті, циліндричні, конічні, призматичні, пірамідальні. За розташуванням сита бувають горизонтальні і вертикальні; нерухомі, з коливальним, вібраційним, обертовим і маятниковим рухом.

На хлібопекарських підприємствах для просіювання борошна використовують машини

· з коливальним і вібраційним рухом;

· з нерухомими барабанними ситами;

· барабанні сита з обертовим рухом.

В машинах першої групи плоскі сита здійснюють зворотньо-поступальний рух в горизонтальній площині або коливальний рух в вертикальній з амплітудою 0,3…1 мм і частотою 50 с-1. Перевагою просіювачів з плоскими ситами є висока продуктивність до 8 т/год з 1 м2 площі поверхні сита. На підприємствах великої потужності можуть використовуватися просіювальні машини з плоскими ситами, які виконують плоско – паралельні обертальні рухи (розсіви). Ці машини використовують в зернопереробній промисловості.

Машини з барабанними ситами поділяють на машини з ситами, які обертаються навколо горизонтальної осі ; вертикальної осі, і машини з нерухомими ситами.








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 2321;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.