Значення праці

Праця - найважливіший засіб виховання, починаючи з дошкільного віку; в процесі формується особистість дитини, складаються колективні взаємини.

Праця дітей дошкільного віку є найважливішим засобом виховання. Весь процес виховання дітей у дитячому саду може і повинен бути організований так, щоб вони навчилися розуміти користь і необхідність праці для себе і для колективу. Ставитися до роботи з любов'ю, бачити в ній радість - необхідна умова для прояву творчості особистості, її талантів.

Праця - завжди був основою для людського життя і культури. Тому й у виховній роботі праця повинна бути одним із самих основних елементів.

А. С. Макаренка.

Праця основа людського життя.

Праця - це могутній вихователь, у педагогічній системі виховання А. С. Макаренка. Основою є саме праця. Але що таке праця-це зовсім не те, чим зайняті руки дитини, підлітка. Праця це те, що розвиває маленької людини, підтримує його, допомагає йому самоствердитися.

Працьовитість і здатність до праці не дається від природи, але виховується з самого раннього дитинства. Праця повинна бути творчим, тому що саме творча праця, робить людину багато духовно.

Праця розвіває людину фізично. І, нарешті, праця повинна приносити радість доставляти щастя, благополуччя. Ще можна сказати, що праця це прояв людей один про одного.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 819;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.